25 éve írtuk

2019.07.12. 08:30

Ha június, akkor vasasnap, nemcsak kohászoknak – anno

Huszonöt éve vált nagykorúvá a vasasnap, a Dunaferr vasasszakszervezet juniálisa, vagyis akkor lett tizennyolc éves.

Agárdy Csaba

„A polgárok (vasműben és „kerítésen kívül” dolgozók, családtagjaik, fiatalok és nyugdíjasok) nemcsak jelenlétükkel, hanem „aktív közreműködésükkel” biztosították, hogy ezen a júniusi szombaton csakis pihenjenek, szórakozzanak, jól érezzék magukat.

A szervezők az alapfeltételeket biztosították: gyerekeknek és felnőtteknek szánt műsorokkal, sporteseményekkel, s nem hiányozhattak a különféle bemutatók sem. A 18. vasasnapra eddig nem látott számban érkeztek vásárosok, mutatványosok, s a hagyományok szerint most is álltak a Dunaferr társaságainak sátrai, ahol – saját maguk – sütöttek-főztek pihenhettek és beszélgethettek az emberek – írta lapelődünk, az A hírlap.

Az év februárjában ismét beadta a válópert Kulcs, akkor sokan bírálták a válás kezdeményezőjét, dr. Óberrecht Kornélt. Az 1100 lelket számláló község lakóinak meghatározó hányada döntött, s döntésre bírta Schrick István polgármestert: népszavazást kell kiírni a Rácalmástól való különválást illetően.

A tervezetet hamarosan a kulcsiak rendelkezésére bocsátják, hogy minél megalapozottabban dönthessenek augusztus 14-én a népszavazáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában