Gévai Péter az ország egyik legtehetségesebb versenyzője

2019.07.08. 20:00

Egy fiatal dunaújvárosi dartsos az ankarai Eb-n

Kedden a török fővárosban, Ankarában megkezdődnek a darts ifjúsági Európa-bajnokság küzdelmei. A magyar nemzeti csapat egyik erőssége lehet majd a Dunaújvárosi Darts Club fiatal tehetsége, Gévai Péter, akivel még az indulás előtt beszélgettünk.

Szabó Szabolcs

20190704 Gévai Péter ifjúsági darts versenyyző portré MMk Dunaújváros ZsE DH

Szépen fokozatosan építkezik és fejlődik a helyi darts egyesület, a Dunaújvárosi Darts Club, amely már versenyzőt is ad a magyar ifjúsági válogatottnak, amelyre komoly erőpórba vár e héten Ankarában.

– Megtetszett a sportág, érdekelt, így az újvárosi darts klub alapításával szinte egyidőben, 2015 januárjában én is csatlakoztam a közösséghez. Megszerettem a sportágat, és hamarosan jöttek is az eredmények. Hatalmas kihívás számomra, hogy ott lehetek a magyar válogatottal a kontinensbajnokságon, remélem, sikeresen szerepelünk majd – fogalmazott lapunknak a Rudas középiskola diákja, akit edzésmunkájáról és a jelenlegi felkészülésről is kérdeztünk.

Gévai Péter versenyidőszakban gyakran 3-4 órát is gyakorol naponta
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

– Napi egy-másfél órát mindenképpen dobálok, de így szünidőben vagy konkrét felkészülési szakaszban ez gyakran felkúszik három-négy órára. Úgy érzem, hogy ennyi edzésmunka szükséges is ahhoz, hogy folyamatosan fejlődjek és a jövőben (is) sikeres legyek. Tavasszal bekerültem az ifjúsági válogatott bő keretébe, júniusban pedig volt egy válogatott-edzőtábor Békéscsabán, ahol az egyéni fejlesztés mellett a csapatépítés is nagy szerepet kapott. A közelmúltban Bécsben két rangos nemzetközi versenyen is szerepeltem. Egy második és egy kilencedik hely a mérleg. Ankara előtt még lesz egy seregszemle a szerbiai Apatinban, majd kedden már repülünk is Törökországba – adta meg a menetrendet Péter, akit az Eb-s reményeiről is faggattunk:

– Konkrét helyezést egyéniben, sem csapatban nem fogalmaztunk meg, a cél az, hogy kihozzam magamból a maximumot és egy higgadt, kiegyensúlyozott dobóteljesítményt nyújtsak az Európa-bajnokságon. Mindez nem lesz egyszerű, mert elég kemény csoportba kerültünk, és erős ellenfelek várnak majd ránk.

Mozgalmas hétvége előtt a Dunaújvárosi Darts Club

Természetesen nyáron sincs szünet a helyi dartséletben. Ennek egyik ékes bizonyítéka, hogy szombaton folytatódik a helyi erők által szervezett több fordulós bajnokság. A klub elnöke, Körmendi Mihály lapuknak elmondta, a nyílt bajnokságra az ország számos településéről érkeznek majd, a versenynek pedig ezúttal is az MMK ad majd otthon. Ezt követően az újvárosi dartsosok a Fejér megyei egyesületek közötti bajnokságon vesznek részt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában