Látogatók a fővárosból

2019.06.10. 09:00

Papírmúzeumunk iránt sokan érdeklődnek

„Az ország minden pontjából, sőt határainkon túlról is rendszeresen érkeznek csoportok a múzeumunkba” – mondta lapunknak Pelbárt Jenő, a Hamburger Látogatóközpont Magyar Papírmúzeumának igazgatója.

Tóth Alexandra

„Nem csak iskoláscsoportok, de egyetemisták, papíripari tanulók, mérnökök, szakemberek is érkeznek hozzánk azért, hogy megismerhessék a papírgyártás múltját és jelenét” – tette hozzá. A tegnapi délelőtt folyamán Budapestről érkezett két, negyedikes osztály a múzeumba. A gyerekek négy pedagógus kíséretében a Budapest II. Kerületi Szabó Lőrinc Kéttan­nyelvű Általános Iskolából érkeztek. Fejes Anikó, a kirándulást szervező tanárnők egyike azt mondta, csak a Magyar Papírmúzeum miatt érkeztek Dunaújvárosba. A papírgyártás témaköre a negyedik évfolyamos tananyag részét képezi, ezért szerették volna, ha első kézből értesülnének a gyerekek a papír történetéről. Ehhez nyújtott segítséget a szakszerű tárlatvezetés, a tanulóknak, emellett lehetőségük volt saját kezűleg merített papírt is készíteni, amit ugyan nem azonnal (hiszen két nap száradási idő szükséges nekik) de meg is kapnak majd, hogy kézzel fogható emlékük maradjon a kirándulásról.

A budapesti diákcsapat érdeklődve, fegyelmezetten járta be múzeumot Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában