csaknem 200 lépcsőfok

2019.06.01. 11:00

Lépcsőfutás: íme az eredmények!

Ahogyan már hírt adtunk róla, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnoksággal idén is megrendezte a tűzoltók megyei lépcsőfutó versenyét.

Balla Tibor

A versenyzőknek körülbelül húsz kilogrammos pluszsúlyt magukra öltve, teljes védőfelszerelésben és sűrített levegős, acélpalackos légzőkészülékben kellett időre felérniük a Duna-parti víztoronynál lévő lépcsősoron. A csaknem kétszáz lépcsőfok teljesítése közel olyan, mintha egy tízemeletes panelház tetejére futottak volna fel a tűzoltók. A versenyt Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Geiger Zoltán tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő nyitotta meg, akik mindketten teljesítették a távot.

Kimerítő megpróbáltatás a közel 200 lépcsőfok Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A bajnokságon tizenegy csapat indult: a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi hivatásos tűzoltók, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai, a bicskei és a polgárdi önkormányzati, a martonvásári önkéntes tűzoltók, valamint a dunaújvárosi Véd-Sz két csapata, a székesfehérvári Arconic- Köfém és a hatvani Bosh 60 létesítményi tűzoltói. Séder Norbert, a Véd-Sz papírgyári létesítményi tűzoltóság színeiben 63,73 másodperc alatt győzte le a lépcsőfokokat, és ezzel a szintidővel idén is kivívta a bajnoki címet. Az öszszesített versenyen 66,03 másodperccel második helyezést ért el Czinkoczi Ábrahám, a Véd-Sz Dunaferr létesítményi tűzoltója, amíg a harmadik helyen 69,12 másodperccel idén is Lemler Róbert, létesítményi tűzoltó végzett. Öszszesített csapatversenyben ugyancsak a Véd-Sz papírgyári létesítményi tűzoltóság győzedelmeskedett, az ezüstérmet a Dunaferr létesítményi tűzoltói szerezték meg, amíg a bronzérmes a bicskei önkormányzati tűzoltóság lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában