Kikötött a média Ladikja

2019.06.10. 15:00

Kislődön tartottuk idén is a Lapot a diákoknak! verseny döntőjét

Kislőd Az idén 13. alkalommal rendezett Ladik néven ismert többfordulós médiavetélkedő régiós döntőjében Fejér, Vas, Zala és Veszprém megye legjobb csapatai mérkőztek meg egymással június 3-án a Sobri Jóska Kaland- és Élményparkban.

Hg

A lapcsoport a vetélkedőt azzal a nem titkolt szándékkal hívta életre, hogy az általános iskolák hetedik, nyolcadik osztályos tanulóival megszerettessék az újságolvasást. Céljuk volt továbbá, hogy segítsenek eligazodni a hírek világában, bevezessék a diákokat az újságírás műfaji sajátosságainak ismereteibe. A régiós döntőbe jutást megyei szinten egy ötfős csapatgyőzelem és nagyon komoly felkészülés előzte meg. A végső megmérettetésen a fődíjért, a 100 ezer forint értékű utalványért versenybe szálltak Fejér megyéből a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Mégnincs elnevezésű csapata szállt ringbe más megyék csapataival.

Fejér megye csapatának tagjai és felkészítő tanáruk Fotó: PK

Az ötletes nevek már utaltak a diákok kreativitására, amelynek valós tartalmáról rögtön az első feladat Csapatinduló versének a megfogalmazásakor egyöntetűen megbizonyosodott a zsűri. Az ítészi feladatoknak boldogan tett eleget Jánossy Gábor, a Magyar Lapkiadók Egyesülete Olvasásra-nevelési Bizottságának elnöke, Bárány Margit, a Mediaworks Hungary Zrt. supportmanagere és Borsos Renáta, a Veszprém megyei Napló újságírója. A tanulók az újságírás és a szerkesztés kapcsán definiáltak sajtóval kapcsolatos fogalmakat, írtak olvasói levelet, tudósítást, jegyzetet. A korrektor és az online szerkesztő munkájába is bepillantást nyertek egy helyesírási hibáktól hemzsegő cikk javításakor. A gyors észjárásukat villáminterjú elkészítésével bizonyították. A zsűrinek okozott némi fejtörést meghozni a végeredményt, mivel szinte fej fej mellett haladtak a csapatok.

Első helyezésnek a Vas megyei Médiász csapata örült. Második helyen a Zala megyei Ceruzakoptatók, amíg harmadikon a Veszprém megyei Okosokk végeztek. Ajándék nélkül senki sem távozott, a diákokra a délután folyamán felhőtlen játék várt a kalandparkban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában