mesebeli történet

2019.05.04. 20:00

Varázsecset és csodafesték az Aranyalma várban

duol.hu

Muki, a kismozdony szomszédságában egy varázslatos helyen áll a kismanók kedvence, az Aranyalma óvoda.

A kismanócskák élvezték a szép kertet, amelyben csodás színben pompázó virágok nyíltak és illatoztak, hála a kertet gondozó szülőknek és az ovi szorgos angyalkáinak. Közösen szépítették a meseföldet. Festették a padokat, az asztalokat és a kerítést. Még az ég madárkai is örömmel hangicsáltak a kert fái között. Játék, öröm és boldogság vára volt ez.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Történt azonban egyszer, hogy a várat elcsúfították a városka rosszcsont koboldjai, akik lemoshatatlan festékkel szórták tele az Aranyalma vár falát.

Fotó: amatőr

Drága mulatság a festés, de így mégsem maradhat – mondogatták a vár lakói. Felkeresték hát Mapejt, a festékkirályt, aki messze földön híres volt a birodalmában található színekről. A király elszomorodott a történetet hallva és olyan csodafestéket ajándékozott a manócskáknak, ami a koboldok csínytevését eltűnteti. Ezt hallva Bajkor, a varázsló segítségére sietett az Aranyalma manócskáinak. Fáradságot nem kímélve a varázsecsetével és a csodafestékkel olyat alkotott, hogy csodájára járt az egész környék.

Fotó: amatőr
Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

Újra a tisztaság, a béke és a boldogság háza lett a vár. Együtt örültek a manócskák és a szüleik, a hálás angyalkákkal, a csimporogi madárkákkal és Mukival, aki a manócskák kedvenceként szurkolt azért, hogy újra boldognak lássa az Aranyalma vár lakóit.

Fotó: Laczkó Izabella / Dunaújvárosi Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában