lenyűgöző

2019.05.26. 11:30

Díjnyertes fotót készített a dunaújvárosi fotós

Kovács Krisztián már többször szerepelt fotóival a duol oldalán. Nem csoda, hiszen remek fotókat készít. Most az Agrofotó pályázatát nyerte meg.

duol.hu

Krisztián 2002 óta foglalkozik hobbi fotózással. Főleg tájképeket és természetfotókat készít. A 2017-es Agrofotó pályázaton a meteorológia kategória döntőse lett. 2018-ban a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége, Utazás a Világ körül pályázat, fekete-fehér kategóriában két képe is bekerült a kiállítási anyagba. A Medvesi Fotós Maraton pályázatán pedig első helyet ért el Emberek kategóriában. Idén pedig az Agrofotó pályázatán meteorológia kategóriában az első helyet szerezte meg a Dunakanyar című képével. Ugyanitt másodikként végzett a közönségszavazáson. Elkötelezetten fényképez, képes órákon keresztül várni a megfelelő pillanatra, hogy lencsevégre kaphassa a tökéletes kompozíciót.

A díjat nyert fotó

A Mezőfalván megrendezett NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow nyitónapján, 2019 május 23-án került sor az Agrofotó 2019 díj eredményhirdetésére. Közel 400 fotó versenyzett egymással a különféle kategóriában. Kovács Krisztián két fotója is bekerült a kategória döntőjébe.

Ez a fotó szintén döntős lett a meteorológia kategóriában.

- Mikor és hogyan készült a két döntőbe jutott fotód?

- Mindkettőt tavaly készítettem. A díjnyertes fotómat a Dunakanyarban a prédikálószéken. Naplementét mentünk fotózni a Panoráma fotó egyesülettel, de az időjárás meglepett bennünket. Persze utólag már nem bánom. A másik kép Dunaújváros közelében készült, egy nyári zivatart örökítettem meg.

Mákvirágos naplemente Dunavecse környékén

- Fantasztikus természetfotókat készítesz...

- Nekem is ez a kedvenc témám. A természet csodálója vagyok és igyekszem megtalálni a szépséget, vagy a vadságot benne.

Krisztián így is fotóz a természetben

- A természetfotózásnál jó helyen kell lenni, jó időben. Mi a szerencséd titka?

- A türelem. Egy-egy fotó bizony 3-4 órás várakozás után készül el. Van, hogy beöltözök terepszínű ruhába és úgy megyek ki vadlesre, de a tűző napon is képes vagyok ennyi időt ücsörögve eltölteni, megvárva a kellő pillanatot.

Szemtől szemben ivás közben

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában