Perkátára érkezett a testvértelepülés családi csoportja

2019.04.12. 15:00

A francia kapcsolat 30 éves

Idén 30 éve, hogy francia családi csoportok látogatnak Perkátára. Élményekben gazdag programokkal várják őket a szervezők.

Horváth Dóri

Április 8-án megérkezett Perkátára a község francia testvértelepülésének, Saint-­Maximinnak csoportja. A 30 tagú csoport egy hetet tölt Perkátán. Első nap az isa­szegi csata helyszínére látogattak el a vendégek, majd a Gödöllői Királyi Kastélyt nézték meg. Ezután érkeztek Perkátára, ahol a Győry-kastélyban fogadták őket a családok, akik részt vesznek a kapcsolattartásban. Somogyi Balázs, Perkáta polgármestere köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy mindig szívesen látják a francia családokat a településen, ahol egy eseményekben gazdag hetet fognak eltölteni.

A Gödöllői Királyi Kastélyt is megnézték Fotó: amatőr

– 30 éve, hogy először látogatott családi csoport településünkre. Ez alkalomból még nagyobb megtiszteltetés, hogy köszönhetjük a családokat Perkátán – mondta beszédében Somogyi Balázs.

A héten egy budapesti és pécsi kiránduláson is részt vehetnek a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában