Tótisztítással kezdődött a szezon

2019.03.11. 10:00

Nádat vágtak, takarítottak és összeszedték a szemetet is

Hagyomány a Baracsi Horgász Civil Társaságnál, hogy év elején kampányszerűen megszállják a tavat, és aki csak tud, segít a tavaszi nagytakarításban.

Horváth László

Az idei évindító akción jártunk szombaton a baracsi horgásztónál, ahol Söregi Józsefet, a szervezet vezetőjét kérdeztük a munkákról és a tervekről.

Jó kedvvel végezték munkájukat a baracsi horgászok Fotók: Horváth László

– Minden évben tavasszal rendbe rakjuk a területünket. A tó körüli takarítás, nádvágás, szemétszedés, gereblyézés a fő feladat. A munkánkat kissé megnehezítette az országos tűzgyújtási tilalom, de azért így is megbirkózunk vele. Megközelítőleg negyven-ötven fős létszámmal dolgozunk. A megszépült és megújult környezetben jólesik majd a horgászat. Ponty, amur, csuka, sügér, keszegféle a halkínálat. Gondolkozunk harcsa és süllő telepítésén is. Az 1,2 hektáros vízfelületen a hétköznapi horgászat mellett több versenyt rendezünk, illetve teret adunk a közösségi rendezvényeknek is – mondta el kérdésünkre válaszolva Söregi József, akitől megtudtuk a következőket is: – A civil társaság kilencedik éve gazdálkodik a tavon ezen a néven. Előtte Baracs Környezetvédő Horgászegyesület volt. Jelenleg mintegy száz felnőtt és tíz ifjúsági tag tölti ki a létszámkeretet. Bízunk benne jönnek még fiatalok, valamint barátok, rokonok járnak még a tóra. A horgászversenyek közül legelsőként a pünkösdi alkalmat választottuk. Utána egy hónap múlva megrendezzük a tavaly útjára indított, nagysikerű női kupánkat. Később lesz éjszakai horgászat, és az idén is megrendezzük a horgászbált november környékén – mondta lapunknak a horgászok vezetője.

Tóth István, Garbacz István és Németh János főzte a birkagulyást

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában