Ronaldo és Talmácsi dedikált pólója

2018.12.10. 09:00

A jövő kulcsa: adományok, licit, műsor és jó zene

A Jövő Kulcsa Egyesület harmadik alkalommal rendezett karácsony előtti jótékonysági estet, ezúttal a Vidám Emberek Közösségével és a Kulcs Biztonságáért Polgárőr Egyesülettel karöltve.

Körmendi Erzsébet

A vidám emberek egy különleges produkcióval is bizonyították, hogy rászolgáltak az elnevezésre – hupikék törpös előadásukon derült a közönség is. A szervezőktől tudjuk, hogy nagyjából százhuszan-százharmincan jelezték előre részvételi szándékukat.

Felajánlásokra licitálva támogatták a jótékony célokat Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Jobb Gyula polgármester és Móró Péter, a Jövő Kulcsa Egyesület elnöke köszöntötte a vendégeket. A településvezető nagyrabecsülését fejezte ki a szervezőknek és az adományozóknak azért, hogy nemes célokat támogatnak ezzel a rendezvénnyel is. Az egyesületi elnök pedig a bál jótékony céljairól is beszélt köszöntőjében, kifejezte háláját a licitfelajánlásokért, és jó szórakozást kívánt a bálozóknak.

Számos házi készítésű felajánlás, pálinka, befőtt, savanyú került kalapács alá

Hagyományosan különlegessége ennek a karácsony előtti összejövetelnek, hogy igazi specialitásokra licitálhatnak a résztvevők. Ronaldo, vagy éppen Talmácsi dedikált pólója nagy érték, ahogyan a festmények, ajándékcsomagok is, ám ugyanilyen értékesek azok a savanyúságok, befőttek is, amelyeket a spájzból vettek elő a télire eltettek közül a kulcsiak, és ajánlottak fel jótékony célokra. Ezek kerültek kalapács alá – a Mikulás közreműködésével.

Érdekességként kapcsolódott a rendezvényhez az általános iskola alsó tagozatosainak hirdetett rajzpályázat is. Az asztaltársaságok szavazhattak a paravánokon látható rajzokra. A helyi polgárőrség kisfilmje is nagyon tetszett az egybegyűlteknek, a parancsnok, Kovács Péter pedig elmondta: azért csatlakoztak a rendezvényhez, mert náluk is az ifjúság és az idősek vannak célkeresztben, egyetértenek a jótékony célokkal, továbbá számítanak is támogatásra, mert szeretnék lecserélni egy gazdaságosabban fenntarthatóra a 25 éves járművüket. Folytatva az érdekességek sorát, ki kell emelni Peter Sramek fellépését, aki ezúttal is lenyűgözte a kulcsiakat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában