SZIGETVÁR 

2017.10.27. 11:30

A váron túl más is érdekes

A településről sokaknak csak a vár jut eszükbe, pedig azon kívül is számos látnivalót kínál a város.

Tóth B. Zsuzsa

gtare

A vár persze kihagyhatatlan állomás, a közelmúltban történt fejlesztésnek köszönhetően kiváló állapotban találjuk, belső udvarán az Andrássy- kastély interaktív vártörténeti kiállításnak ad helyet. Érdemes végigsétálni a várfalon, a gyilokjáról szép kilátás nyílik a vár mögötti parkra, nehéz ma már elképzelni, hogy egykor mocsár volt a helyén.

A szigetvári várban ma már vártörténeti kiállítást is láthatunk Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ha van időnk, mártózzunk meg a termál- és gyógyfürdőben, amelynek 62 fokos gyógyvize 800 méteres mélységből tör fel 1966 óta. Nátrium-kloridos, alkáli-hidrogén-karbonátos, magas fluoridtartalmú. Főként a mozgásszervi, a reumatikus panaszok enyhítésére alkalmas. Fluoridtartalma az idős kori csontritkulást lassítja. A Zrínyi téren áll a Szent Rókus római katolikus templom. Érdekessége, hogy eredetileg török dzsámi volt, nyomai ma is láthatóak, mintegy 16 méteres oldalhosszával a legnagyobb hazai oszmán építészeti emlékek közé tartozik. Itt láthatjuk a város szimbólumának tartott Oroszlán-szobrot is. tbzs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában