büszkék vagyunk rátok!

2018.08.25. 07:00

A dunaújvárosi BeatKOHO egyenesen a döntőbe került

Mindig nagy öröm – bár sajnos csak ritkán tudunk ilyenről beszámolni –, ha dunaújvárosi zenekar ér el országos sikert. A BeatKOHO most megörvendeztetett minket egy jó hírrel.

Balla Tibor

Az élő hiphopot játszó dunaújvárosi banda elindult a DreherFeszt Felfedezőn, a Dreher és a Lángoló Gitárok közös tehetségkutató versenyén. A tét nem csekély, hiszen a nyeremények között olyasmi szerepel egymillió forint össz­értékben, mint hangstúdió- vagy videó­klip-támogatás, egy 2019-es DreherFeszt fellépési lehetőség vagy egy nagy értékű médiacsomag a Lángoló Gitárokon. A jelentkezők közül a szakmai zsűri négy zenekart döntőbe juttathat, a közönségszavazással pedig még eggyel bővül a névsor a szeptember 1-jei döntőben, ahol az öt döntős élőben méri össze erejét.

A dunaújvárosi hiphopbanda szekere most újabb lendületet vesz, a tehetségkutató zsűrije több mint száz zenekar közül juttatta döntőbe őket Fotó: BeatKOHO

A zsűri mára már végighallgatta mind a 117 jelentkező zenekar beküldött dalát, és kiválasztott négy együttest, amelyek egyből bekerültek a döntőbe. Ugye mondanunk sem kell, hogy a dunaújvárosi BeatKOHO (Joó László Joe – rap; Pacskó Ádám Paths – rap; Tarány Tamás – ének; Parádi Albert – basszusgitár, gitár­­sá­vok; Szaksz Ferenc – dob; Keresztes Róbert – scratch, samp­ler) is köztük van… Így aztán már biztos, hogy nagy nyilvánosság előtt adhatják elő a többi között a Hol a vége című dalukat is, amelyről videóklip is készült. Szeptember 1-jén már biztos, hogy fellép a Down For Whatever, a BeatKOHO, a The Palace és az Úrfi.

A Carson Coma, a Marble Mist, a The Sign és a Zion Refresh zenekarokra szavazni augusztus 26-án éjfélig lehet, majd kihirdetik a végleges indulók listáját.

Tarány Tamás érkezésével új fejezet kezdődött a zenekar életében, ezzel erősödtek énekfronton, és megjelentek a gitárakkordok is a muzsikában. Mindenesetre a nyolc év alatt történt sok változás ellenére igyekeznek minden lehetőséget kihasználni Pacskó Ádám aktív közreműködésével. Ha figyelembe vesszük, hogy a fiúk minden sikerüket munka mellett, a szabadidejük feláldozásával érték el, egész biztosan jár a taps a teljesítményükért. Ez az újabb siker újabb energiával töltötte fel őket, jócskán vannak még terveik. Ezek között szerepel például egy több­állomásos miniturné hasonló stílusban játszó testvérzenekarokkal, mint például a paksi Soulfood együttes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!