Bundesliga

2024.03.19. 12:30

Lőw Zsolt leválik Tuchelről? A magyar játékosok örülnének neki

Nagy változások várhatóak a magyar válogatott játékosait foglalkoztató német kluboknál. A Sallai Rolandot és Szalai Attilát is soraiban tudó Freiburg vezetőedzője, Christian Streich 12, az utánpótlásedzőként eltöltött éveket beszámítva 29 év után távozik a csapattól, az utódok között többek között a magyar Lőw Zsolt neve is felmerült. Az RB Leipzig-nél hamarosan lépéskényszerbe kerülhet a magyar válogatott kapusa, Gulácsi Péter, mivel a német klub három kapusa közül az egyiknek a nyáron távoznia kell.

MW

Thomas Tuchel és Lőw Zsolt

Forrás: AFP

Fotó: Anke Waelischmiller/Sven Simon

A nemzeti csapat három játékosa közül a legnehezebb helyzetben Gulácsi Péter van, miután az RB Leipzig sportigazgatója, Rouven Schröder a német Bild egyik podcastműsorában mgeszólalt a klubon belüli kapuskérdésről – írta meg az Origo.

GULÁCSI Péter; ADAMJÁN, Szargisz
Gulácsi Péter, az RB Leipzig kapusa (b) gólt kap a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 1. FC Köln-RB Leipzig mérkőzésén Kölnben 2024. március 15-én
Fotó: Christopher Neundorf / Forrás: MTI/EPA

Túl sok a három kapus

Az RB Leipzig labdarúgócsapatának sportigazgatója szerint Gulácsi Péter, Janis Blaswich és Maarten Vandevoordt kapusok közül az egyiknek a nyáron távoznia kell a klubtól – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról.

Izgalmas döntés lesz. Ez a hármas a nyáron túl nem fog működni

– szögezte le Rouven Schröder a kapusok „versenyfutásáról”.

A 33 éves Gulácsi súlyos sérüléséből felépülve visszavette az első számú kapusposztot Blaswichtól, aki jól helyettesítette a magyar kapust, meg is hívták a német válogatottba, a teljesítménye azonban később visszaesett. 

A 22 éves belga Vandevoordt jelenleg a Genk csapatában véd, de már aláírt a lipcseiekhez, és a szakértők szerint a klub benne látja a jövőt

Schröder hozzátette: a döntésnél, illetve a fizetéseknél gazdasági szempontokat is figyelembe vesznek. Elképzelhető, hogy akitől elköszönnek, attól nem végleg búcsúznak, hanem kölcsönadják. A podcastban megjegyezték, hogy a magyar válogatott kapus a sérülését követően úgy döntött, hogy marad, megpróbálja kiharcolni a helyét, hogy számításba vehessék a nyári Európa-bajnokságon. Így jelenleg a 32 éves Blaswich távozására van a legnagyobb esély. 

Löw Zsolt lehet Sallaiék edzője

A magyar válogatott Sallai Rolandot, valamint Szalai Attilát is foglalkoztató Freiburgnál is komoly változások várhatóak a jövőben. 
Több mint tizenkét év után a nyáron távozik a Freiburg vezetőedzői posztjáról Christian Streich – olvasható a Magyar Nemzet oldalán. A német szakember Freiburgban nőtt fel és játékos-pályafutása nagy részét is ebben az egyesületben töltötte, majd edzette az U19-es gárdát, azután pedig másodedző volt, mielőtt átvette az első csapat irányítását. Edzőként 29 évet húzott le a klubnál

Vezetésével 2022-ben Német Kupa-döntőt játszott az együttes, amelyet négyszer juttatott el az európai kupaporondra. A legutóbbi két idényben hatodik és ötödik volt a Freiburg a Bundesligában, ahol jelenleg kilencedik helyen áll. Sallai Roland alapember a csapatban, Szalai Attila azonban a kispadra szorult.

Úgy hiszem, huszonkilenc év után eljött az idő, hogy új energiáknak, új szakembereknek és új lehetőségeknek adjak helyet. Különleges élmények fűznek ehhez a klubhoz, amely egyet jelent az életemmel, és nagyon hálás vagyok mindazért a szeretetért és támogatásért, amelyet itt kaptam

– idézi a Freiburg közleménye Christian Streich vezetőedzőt.

A német edző lehetséges utódjai között ott van Lőw Zsolt is. 

A Bayern Münchennél a szezon végén ugyancsak távozó Thomas Tuchel mellett másodedzőként dolgozó magyar trénerrel állítólag már többször felvette a kapcsolatot a Freiburg

A jelöltek között van továbbá Urs Fischer, Fabian Hürzeler, Lukas Kwasniok és a jelenleg a Freiburg utánpótlásrészlegénél dolgozó Thomas Stamm is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában