Labdarúgó NBI

2023.10.28. 17:51

Kiütéssel nyert a Fehérvár a Diósgyőr ellen

A labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati eredményei.

MW

Illusztráció/A diósgyõri Prosser Dániel és a fehérvári Loic Nego az OTP Bank Liga 14. fordulójában játszott Diósgyõri VTK-MOL Fehérvár FC labdarúgó-mérkõzésen Miskolcon 2019. november 30-án

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Az ötödik helyezett Diósgyőr kezdte élénkebben a találkozót, volt néhány ígéretes próbálkozása, majd a forduló előtt nyolcadik helyen álló hazaiak előtt is volt lehetőség a vezetés megszerzésére. A folytatásban is felváltva forogtak veszélyben a kapuk, majd Christensen találatával a Fehérvár szerezte meg a vezetést. A félidő hosszabbításában megduplázta előnyét a Vidi: Artyem Odincovról középre pattant ki egy távoli lövés, Kenan Kodro pedig az üres kapuba belsőzött.

Fordulást követően alábbhagyott az iram, mert a szünetben hármat cserélő DVTK nem igazán tudott újra felpörögni, míg a Fehérvár előnye birtokában nem erőltette különösebben a támadásokat. A 70. percben még nehezebb helyzetbe hozta csapatát Farkas Dániel, mert megkapta a második sárga lapját, így tíz emberrel folytatták a vendégek. Ezt a hazai gárda gyorsan ki is használta, egymás után lőtt két góllal tette magabiztossá sikerét, a végére kilenc emberre fogyatkozó diósgyőriekkel szemben.

OTP Bank Liga, 11. forduló: Fehérvár FC-Diósgyőri VTK 4-0 (2-0) 

Sóstói Stadion, 3111 néző, v.: Bognár T.
gólszerző: Christensen (42.), Kodro (45+1., 84.), Kastrati (82.)
kiállítva: Farkas D. (70.), Szatmári Cs. (86.)
sárga lap: Schön (32.), Tóth B. (33.), illetve Gera D. (16.), Szatmári Cs. (45+8., 86.), Farkas D. (51., 70.), Acolatse (61.), Kampecisz (71.)
Fehérvár:
Tóth B. - Bese, Csongvai, Serafimov, Gergényi (Spandler, 87.), Schön (Berki, 87.) - Katona M. (Rúben Pinto, 83.), Christensen, Flores - Szabó L. (Kastrati, 78.), Kodro (Karamoko, 87.)

DVTK:
Odincov - Gera D. (Farkas D., a szünetben), Szatmári Cs., Bárdos, Stephen - Vallejo, Klimovics (Holdampf, a szünetben) - Pozeg Vancas, Pernambuco (Jurek, 68.), Acolatse (Lukács D., 68.) - Edomwonyi (Kampecisz, a szünetben)

Nem bírt egymással a Puskás Akadémia és a Debrecen

A Puskás Akadémia házigazdaként 1-1-es döntetlent játszott a Debrecennel a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának szombati játéknapján.

Kifejezetten szórakoztató első félidőt láthatott a felcsúti Pancho Aréna közönsége, ugyanis mindkét gárda a támadófutballt részesítette előnyben, ezáltal pedig szinte felváltva veszélyben forogtak a kapuk. A szünetre döntetlennel vonulhattak a felek az öltözőbe, a vendégek a 36 esztendős Dzsuzsdák Balázs révén kerültek előnybe, a hazaiak viszont a 19 éves Gruber Zsombor bombájával egyenlítettek.

A csapatok ezzel kissé mintha el is lőtték volna a puskaporukat, a második játékrészben közel sem alakult ki annyi lehetőség, Loncarnak volt egy jó lövése a 80. percben, de Markek szépen védett.

A játék képe a hajrában sem változott, maradt az igazságos döntetlen.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Puskás Akadémia FC-Debreceni VSC 1-1 (1-1)
Felcsút, v.: Pintér
gólszerzők: Gruber (37.), illetve Dzsudzsák (15.)
sárga lap: Szolnoki (75.)

Puskás Akadémia:
Markek - Szolnoki, Golla, Stronati, Brandon - Corbu, Plsek (Levi, 85.), Favorov - Soisalo (Slagveer, 65.), Gruber (Colley, 65.), Nagy Zs. (Komáromi, 85.)

Debrecen:
Megyeri - Kusnyír, Lagator, Romancsuk, Ferenczi - Loncar, Dzsudzsák, Ojediran - Vajda (Bévárdi, 66.), Bárány (Majdevac, 84.), Bódi (Oliveira, 66.)

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában