Atlétika

2023.08.11. 12:17

Budapesti vb: három magyar szerepel a legjobb tízben a nevezési listán

Az idei legjobb eredmények alapján három magyar induló található versenyszámában az első tíz között a jövő szombaton rajtoló budapesti világbajnokság nevezési listája alapján – írja az MTI.

MW

A későbbi harmadik helyezett Halász Bence a férfi kalapácsvetés döntőjében a Gyulai István Memorial nemzetközi atlétikai versenyen Székesfehérváron 2023. július 18-án

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

A nemzetközi szövetség (WA) honlapján megjelent lista szerint

a legjobb magyar ebből a szempontból az Európa-bajnoki ezüst- és vb-bronzérmes kalapácsvető, Halász Bence.

A szombathelyiek klasszis dobója 78,27 méteres ez évi legjobbjával ötödik az indulók között. Csupán az olimpiai címvédő lengyel Wojciech Nowicki (81,92 m), az amerikai Rudy Winkler (80,88 m), az ukrán Mihajlo Kohan (79,37 m) és a kanadai Ethan Katzberg (78,73 m) előzi meg.

Szintén előkelő helyen áll a sorban a mindössze 19 éves, friss U20-as Eb-győztes gerelyhajító, Herczegh György. Az FTC tehetsége júliusban dobott óriási egyéni és országos csúcsot, 84,98 méteres eredményével pedig nyolcadik a vb-re nevezettek között. A szám idei legjobbja a tavalyi vb-n harmadik cseh Jakub Vadlejch, aki egyedüliként jutott 89 méter fölé (89,51 m) a világon.

A 2023-as eredmények alapján a hétpróbázó Nemes Rita található még a legjobb tíz között számában. Szabó Dezső tanítványa mindhárom idei hétpróba-versenyén hatezer pont felett zárt, legjobbját, 6222 pontot a júniusi összetett országos bajnokságon produkálta, ami a kilencedik az indulói listán.

A többiek közül az Európa-bajnoki ezüstérmes Kozák Luca 12.72 másodperces eredményével a 22. a 100 m gátasok sorában, míg az olimpiai bronzérmes Márton Anita 23. a női súlylökők között 18,40 méterrel.

A világbajnokságon 202 ország (csapat) 2187 atlétája vesz részt, a nevezettek között rekordszámú, 63 magyar sportoló szerepel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában