Reakciók

2023.07.20. 18:41

Közleményt adott ki Hosszú Katinka

Az olimpiai bajnok az őt ért vádakra reagált - írja az Origo.

MW

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó a vizes Európa-bajnokság kezdete előtti napon tartott sajtótájékoztatón Rómában 2022. augusztus 10-én

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Az elmúlt napokban-hetekben számtalan hír jelent meg a Hosszú Katinka Úszóakadémia tervének elutasításáról. A háromszoros olimpiai bajnok csapata ezekhez a cikkekhez kapcsolódóan küldött közleményt az Origo szerkesztőségének.

A sportoló meglátása szerint a cikkek és anyagok tartalma:

  • sérti Katinka személyiségét ,
  • sérti a sport iránti bizalmat,
  • sérti a sportolók által elért eredmények tiszteletét,
  • sérti a Magyar Állam sportpolitikáját,
  • negatív példát mutat a jövő bajnokainak.

"Szögezzük le, Hosszú Katinka állásfoglalása szerint a kormány sportpolitikája és a sportok iránti támogatása páratlan nemzetközi szinten is. Sportágtól függetlenül, minden sportban résztvevő szereplő köszönettel tartozik ezért. Ez a vélemény továbbra is fennáll, akár lesz Akadémia akár nem!" 

- áll a közlemény elején.

"A hamis információk névtelen kiadóinak egyértelműen nem érdeke az Akadémia létrehozása a monopol helyzetük megtartása végett" - írják.

Hosszú Katinka maga is megszólal a közleményben. A babát váró olimpiai bajnok leszögezi: 

"A megjelent cikkek sértik a sportot, a bajnoki eszmét, a bajnoki győztes gondolkodást, negatív üzenetet ad azoknak, akik még az olimpiai sikerek előtt állnak. Sérti a haza becsületét, mert kishitű, pesszimista gondolkodáshoz vezet, ami ellen egész karrierem alatt küzdöttem. Munkám legnagyobb dicsősége, hogy Magyarország mentalitását pozitívabb irányba tudjam ösztönözni.

Egyes újságcikkek épp ezt kívánják alaptalanul lerombolni, az úszósportban jártas, nevük elhallgatását kérő személyek által adott hamis információk alapján!"

Az általa tervezett Akadémiáról elsőként leszögezi, soha nem követelte annak létrejöttét, ahogy nincs szó milliárdokról és létesítményekről sem, "csupán annyi állami támogatásról, ami segítené a tehetségeket a sportban maradásra". 

Az Úszóakadémia célja minél több magyar siker elérése világversenyeken, a kettős karriergondozást is figyelembe véve

- írja a közlemény.

A teljes cikket ITT olvashatja el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában