Vizes vb

2023.07.25. 14:51

Kós Hubert országos csúccsal a 7. helyen végzett 100 méter háton

Kós Hubert országos csúccsal a hetedik helyen végzett 100 méter háton a fukuokai vizes világbajnokság medencés úszóversenyeinek harmadik napján – írja az MTI.

MW

Kós Hubert a férfi 100 méteres hátúszás középdöntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 24-én

Forrás: MTI

Fotó: Derencsényi István

Az Arizona State egyetemen Bob Bowmannek, a legendás Michael Phelps edzőjének irányításával készülő Kós a hétfői előfutamok során 53.12-es idővel Cseh László 2012-es országos csúcsát javította meg, majd az elődöntőben öt századdal maradt el ettől az eredménytől, így összesítésben a hatodik helyen került a fináléba.

A döntőben a 20 esztendős magyar versenyző parádésan kapta el a rajtot (53 századmásodperces volt a reakcióideje), féltávnál hatodikként fordult, gyengébb idővel, mint az előfutamban. A második hosszon látszódott, hogy az érmekért zajló csatába nem tud beleszólni, de egy nappal korábban felállított országos rekordján így is javítani tudott egy századot.

Egy évvel ezelőtt nem gondoltam volna, hogy valaha is száz háton fogok világbajnoki döntőt úszni. Most megint sikerült országos csúcsot úsznom, ami rendkívül pozitív a kétszáz hát előtt

– nyilatkozta Kós, aki egyúttal elárulta, hogy szerdán nem áll rajthoz 200 méter vegyesen. Megjegyezte, noha abban a számban tavaly Európa-bajnoki címet nyert, itt most bebizonyosodott számára, hogy a 200 méter hát lesz a fő száma.

Eredmények:

férfi 100 m hát, világbajnok:
Ryan Murphy (Egyesült Államok) 52.22 másodperc
2. Thomas Ceccon (Olaszország) 52.27
3. Hunter Armstrong (Egyesült Államok) 52.58
...7. KÓS HUBERT 53.11

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában