budapest honvéd

2019.05.28. 10:48

Kinevezték Supka Attila utódját

Supka Attila távozását hétfőn jelentette be a Bp. Honvéd, a vezetőedző lejáró szerződését nem hosszabbította meg a klub, s az előzetes várakozásoknak megfelelően kedden a kispesti klub hivatalos Facebook-oldalán közölte, hogy a következő idényben a 62 éves Giuseppe Sannino lesz a klub vezetőedzője.

Forrás: Facebook.com / HonvedFc

„Beppe” Sannino játékosként alacsonyabb osztályú gárdákban futballozott, majd trénerként dolgozott többek között a Sienánál, a Palermónál és a Watfordnál is – utóbbinál Tőzsér Dániel is a játékosa volt. 2018 októberében a görög élvonalbeli Levadiakoszhoz szerződött, majd idén februárban az olasz harmadosztályú Novarához – írta meg a Nemzeti Sport.

A Novara 9. lett a Serie C alapszakaszában, a feljutásért folytatott rájátszás második körében az Arezzo búcsúztatta, ám ekkor már nem Sannino irányította a csapatot, mert ő az utolsó bajnoki fordulóban a Pisa otthonában elszenvedett 3–0-s vereség után távozott a kispadtól.

Sannino a hetvenes évek közepétől a nyolcvanas évek végéig középpályásként főleg harmad- és negyedosztályú csapatokban szerepelt hazája bajnokságában, majd edzőnek állt és eleinte utánpótláscsapatok mellett dolgozott.

Hosszú edzői pályafutása során csapataival a Serie D-t egy alkalommal, a Serie C2-t kétszer, a Serie C1-et egyszer nyerte meg. Legnagyobb sikerét a Varesénél érte el, miután két év alatt a Serie C2-ből két bajnoki címet nyerve a Serie B-be vezette a csapatot, amellyel első másodosztályú idényében a 4. helyen végzett, s az élvonalért vívott rájátszásban az elődöntőben a Padova ellen bukott csak el.

Ezt követően 2011-ben az élvonalbeli újonc, a Siena edzője lett, amellyel az Olasz Kupa elődöntőjébe jutott, ahol a későbbi győztes Napoli állította meg csapatát, majd 2012-ben a Palermo vezetőedzője lett – igaz, három bajnoki után távoznia kellett, mert csak egy pontot szerzett, s ugyan az idény végén visszatért a csapathoz, ám a kiesést nem tudta megakadályozni.

Innen a Chievo kispadjára vezetett az útja 2013 nyarán, ám november elején menesztették, de nem sokkal karácsony előtt már a Watford edzőjének mondhatta magát. Itt Tőzsér Dániel is a játékosa volt – és a ma már a DVSC-ben szereplő középpályás az alapemberek közé tartozott nála, a neki jutott 36 tétmeccsből 24 mérkőzésen kezdőként számított Tőzsérre.

Innen aztán 2014 augusztusa végén távozott, annak ellenére, hogy az első öt bajnoki fordulóból négyszer is nyert a Watford, majd három hónapot töltött a másodosztályú Catania kispadján, mielőtt a Serie A újabb újonca, a Carpi edzője lett volna 2015 szeptemberében, ám ez a kaland alig másfél hónapig tartott. Rövid ideig felbukkant még a másodosztályú Salernitana és a harmadosztályú Triestina kispadján is mielőtt tavaly októberben a görög Levadiakosznál kapott lehetőséget, ám négy hónap múlva már ismét hazájában dolgozott: a fentebb említett Novara kispadját vette át.

Sannino a Honvéd történelmében az ötödik olasz edző lett, egyben a kilencedik külföldi tréner a kispestieknél. A klub azt egyelőre nem közölte, hogy a 62 éves szakember mennyi időre szóló szerződést írt alá a Honvéddal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában