a kézi-vb után

2017.12.15. 15:57

Pálinger látott pozitívumokat a női válogatottnál

Pálinger Katalin, a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) alelnöke látott pozitívumokat a női válogatott játékában a németországi világbajnokságon, de elismerte, hogy ezeket árnyalja a 15. helyezés.

Budapest, 2016. február 2. Pálinger Katalin, a szövetség nõi szakági alelnöke a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) sajtótájékoztatóján a fõvárosi Módusz Irodaházban 2016. február 2-án. Elek Gábort és Ambros Martint nevezte ki a nõi kézilabda-válogatott kapitányainak az MKSZ, amely közös megegyezéssel szerzõdést bontott Talant Dujshebaevvel, a férfi válogatott szakvezetõjével. MTI Fotó: Illyés Tibor

Forrás: MTI Fotó

Fotós: Illyés Tibor

A korábbi kapus a Sport TV Mai helyzet című műsorában felidézte, elsősorban a csapategység fejlődését akarta látni a magyarokon és ezt meg is kapta.

„Sokkal jobban érződött az összetartás a lányokon, ami a régi nagycsapatainkat jellemezte, ebben előrébb lépett a társaság. Alapvető, hogy az egység, a szellemiség jó legyen” – nyilatkozta.

A magyar együttes a világ- és Európa-bajnok norvégoktól 30-22-re, a svédektől 25-22-re kapott ki, majd Argentínát 33-15-re, Lengyelországot 31-28-ra, Csehországot 30-29-re legyőzte, így a harmadik helyről jutott tovább a B csoportból. A nyolcaddöntőben a franciák 29-26-ra nyertek Kim Rasmussen szövetségi kapitány csapata ellen.

A válogatott története legrosszabb vb-helyezését érte el, miután a 15. lett a Németországban zajló tornán. Eddig a két évvel ezelőtti, dániai 11. helyezés volt a magyarok legrosszabb világbajnoki produkciója.

Az MKSZ alelnöke szerint a 15. helyezés nem ad valós képet, sok csapat ugyanis nem azon a helyen végzett, ahova valójában tartozik.

„Egy vb lebonyolítási rendszere olyan, hogy nem mindig a legjobb nyolc csapat kerül a legjobb nyolc közé. A következő torna ismét középdöntős rendszerben zajlik majd, mert ez így tényleg sokszor igazságtalan” – vélekedett.

Az Európa-bajnok, illetve világbajnoki és olimpiai ezüstérmes kapus emlékeztetett rá, hogy a magyarokat legyőző három csapat a legjobb négy közé jutott. „Kicsit túlzásnak érzem a mi 15. helyezésünket. Az erős középmezőnybe, de inkább a hatodik-hetedik hely környékére várnám a magyar csapatot, ha mindenki mindenkivel játszana” – szögezte le.

Pálinger Katalin hozzátette, hogy sok olyan pozitívumot ki tud emelni, amelyeket nyilvánvalóan árnyal a helyezés. Hozzátette:

Rasmussen két éve szinte teljesen új stílust és taktikai rendszert kezdett meghonosítani, ám ezek elsajátítása hosszú ideig tart, de ebben is előrelépett a keret.

Mint kifejtette, komoly táplálkozástudományi háttér áll a játékosok mögött, a technikai képzés és a lövőrepertoár, tehát az alapok adottak. Bár a fizikai felkészítésében a játékosok még igencsak le vannak maradva, nagyon komoly teszteket végeznek rajtuk és szinte mindenkinél látszik a fejlődés, az előrelépés.

„Mindez nem fél vagy egy év alatt jön ki, de bízom benne, hogy jövőre a két és fél éves kemény munka eredménye meg fog mutatkozni” – bizakodott.

Borítókép: Pálinger Katalin, a szövetség női szakági alelnöke bizakodó a válogatott jövője kapcsán.

MTI Fotó / Illyés Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában