Meditittimó kalandjai

2019.02.06. 13:00

Mesekönyv jelent meg egy autista hercegről

Csender Levente József Attila-díjas író első gyerekkönyvében a mesésen természetes belső és a GPS-től és kütyüktől hemzsegő külső világ találkozik.

Forrás: csenderlevente.com

A Magyar Napló Kiadó gondozásában jelent meg Csender Levente A különleges Meditittimó kalandjai című könyve.

A 8-12 éves gyerekeknek ajánlott, de az elfogadásban, megismerésben a felnőtteket is segítő kötet a szerző első gyerekkönyve, ám rögtön egy aktuális és izgalmas történetbe kalauzolja olvasóit. A könyvben két világ találkozik: a különleges, varázsos lényekkel teli világé, mely a főszereplő autizmusából eredő különlegességeit természetesnek veszi, és egy másiké, amely az elfogadás és segítés helyett a herceg hiányosságaira fókuszál, és a fiú megváltoztatására, saját képére formálására törekszik – olvasható a kötet ajánlójában.

Az előbbi a gyerekek és a mesék világa, ahol lovaskocsik, sárkányok és beszélő állatok fordulnak elő, az utóbbi a mai világunk, ahol többnyire tescós házhoz szállító autók, GPS-ek és iPhone-ok jelentik a valóságot. Az erdélyi származású író izgalmasan mutatja be ezt a kettősséget: él a magyar népmesei hagyományokkal, ugyanakkor nem fél modern eszközökhöz nyúlni – szól az ismertető.

Csender Levente és felesége, Szalontai Enikő, a könyv illusztrátora " target="_blank" rel="noopener">az ECHO TV Jó reggelt! című műsorának január 22-i adásában elmondták:

a könyvet saját, tízéves, autizmussal élő kisfiuk ihlette, akinek belső világához nap mint nap ők is próbálnak közeledni.

A könyvben szereplő, nehezen megjegyezhető, de karakteres nevek is mind a fiunk találmányai – mondta Csender Levente, aki azt is hozzátette: több könyv született már az autizmus témájában, de ezt a jelenséget ilyen formában feldolgozó mesekönyv még nem.

Az író azt is elmesélte, hogy a könyv első olvasója szintén a saját kisfia volt, aki magára ismert a történetben.

Borítókép: Csender Levente

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában