Elismerés

2019.02.04. 12:14

Halmozza a díjakat az elképzelt hitvitáról szóló magyar film

Pozsgai Zsolt Megszállottak című filmje Monacó, Zürich, Kolkata és Argentína után most a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiválon diadalmaskodott.

Forrás: Youtube / Pozsgai Zsolt

Fotó: Novák Dorottya

A Megszállottak című alkotás, amely a hitújító Kálvin és a későbbi katolikus szent, Loyolai Ignác találkozásáról szól, a kritikusok díját nyerte el a dél-ázsai Aranykor Nemzetközi Művészfilm Fesztiváljának (L'Age d'Or International Arthouse Film Festival, LIAFF) januári fordulóján – tudatta a rendező.

A nemzetközi független filmgyártást támogató nyugat-bengáliai filmfesztiválra nemzetközi filmes szakemberek havonta jelölnek több kategóriába 20-20 filmet, amelyek közül minden mezőnyben egy nyeri el a kategória díját, emellett az egyes kategóriákban még egy különdíjat, a kritikusok díját és a közönség díját is kiosztják. Az egyes hónapok kategóriadíjasai közül kerül ki később az év legjobb alkotása minden kategóriában – ismertette a fesztivál honlapja.

A Megszállottak a venezuelai FICOCC (Öt Kontinens Nemzetközi Filmfesztivál) döntőjébe is bejutott a hétvégén. A filmmustrára öt kontinensről több mint 150 film nevezett. A Megszállottak a legjobb európai filmként került a díjra esélyes öt alkotás közé.

Pozsgai Zsolt alkotása a Reformáció Emlékbizottság és a közmédia támogatásával készült 2018-ban. A film szerepeit Szabó Máté, Lux Ádám, Nagy Nati, Fésűs Nelly, Árpa Attila, Janik László, Quintus Konrád és Orosz Csenge alakítja, operatőre Kovács Claudia volt.

A film az elmúlt hónapokban több nemzetközi fesztiválon bizonyult a legjobbnak, köztük Monacóban, Zürichben, Kolkatában (India) és Argentínában.

Borítókép: Szabó Máté Kálvin, illetve Lux Ádám Loyolai Ignác szerepében a Megszállottak című filmben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában