Krimi

2024.03.09. 22:29

Itt a katasztrófavédelem megrázó videója a visegrádi tűzről

Kiderült, mi okozta a tüzet a visegrádi szállodában, a bravúros mentésről videót tettek közzé a katasztrófavédők.

Rengeteg tűzoltó dolgozott március 9-én a hoteltűznél

Forrás: Hotel Silvanus Visegrád

A katasztrófavédők 14 vízsugárra dolgoztak és bravúros gyorsasággal sikerült úrrá lenniük a tűzön. Egy légifelvételt is közzétettek, amin jól látszik, hogy micsoda pusztítást okoztak a lángok.

A beavatkozásban több mint száz tűzoltó vett részt. A katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett szentendrei, esztergomi és fővárosi hivatásos, valamint zuglói, szentendrei, rózsadombi, délegyházi, gyömrői, szigetmonostori, visegrádi, pilisborosjenői, komáromi, banai, alcsútdobozi, kocsi és leányfalvi önkéntes tűzoltók dolgoztak a helyszínen. Az oltási munkálatokat fővárosi, váci, gödöllői, bicskei, ácsi, üllői, nagykátai, szigetszentmiklósi és budaörsi vízszállítók is segítették.

Szombat délelőtt 10 óra körül észlelték a füstöt a szállodában, miután megszólaltak a tűzjelzők. Az evakuálás azonnal megkezdődött.
Pintér Róbert, a hotel igazgatója az MTI megkeresésére elmondta, hogy valószínűleg elektromos probléma okozta a tüzet, ami a hotel negyedik emeletéről indult ki.

A mentés idején, a vendégek a közeli parkolókban várakoztak, ahol buszok és melegedők álltak a rendelkezésükre. Minden vendég visszakapta értékeit, akik űgy gondolták, haza mehettek, a többieknek a hotel alkalmazottai foglaltak új szobát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában