Krimi

2023.11.21. 15:50

Hős rendőr mentett életet az utolsó pillanatban

Faléceket darabolt egy férfi, amikor egy rossz mozdulattal átvágott egy artériát, segítség nélkül percek alatt elvérzett volna.

Fotó: Bors / Róka László

Megrázó esetről számoltak be a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai. Egy baleset kapcsán érkezett segítségkérés a rendőrökhöz. A bejelentés szerint falécek darabolása közben megvágta magát egy férfi – írja a Bors.

A helyszínre érkező üllői törzsőrmesternek pillanatokon belül kellett döntenie. Mivel a férfi a karjában elvágta az artériáját, a szívritmusával egyezően spriccelt a vér. A hős rendőr nem habozott: nyomta, szorította a sérült karját, amíg a mentők meg nem érkeztek.

A reakcióidővel gond egy szál se volt, törzsőrmesterünk először hónalj körül szorosan elkötötte a kart, majd az alkaron lévő vágott sebbe nyúlva ujjaival igyekezett csillapítani a vérzés dinamikáját és erősségét. Miközben a sérült kart megemelte, az egyre jobban szédülő, verejtékező és a fájdalom mellett végtagzsibbadástól is szenvedő férfiben tartotta a lelket. Tíz perccel később a mentők ellátták, kórházba vitték és annyit megjegyeztek: villámgyorsan elvérzett volna a szerencsétlenül járt férfi, ha srácunk nem segít. Így viszont életben maradt!

– írták a drámai eset kapcsán a rendőrök Facebook-oldalukon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában