Tragédia

2023.10.20. 05:50

A kalandpark üzemeltetője tagadja, hogy felelős lenne a 16 éves fiú haláláért (videó)

Tagadja bűnösségét, részvétet nyilvánított a szülőknek az a férfi, akinek a kalandparkjában meghalt egy 16 éves fiú Gyöngyösfalun. Az üzemeltető és a favizsgáló az előkészítő ülésen nem ismerte el a bűnösségét, a vád szerint viszont mulasztás történhetett – számolt be a Tények, amelynek a kalandpark vezetője nyilatkozott.

MW

A vád szerint mulasztás okozta a tragédiát a gyöngyösfalui kalandparkban

Fotó: Horváth Istvánné/vaol

Ezúton is szeretném kifejezni együttérzésemet, részvétemet, illetve sajnálatomat, hogy ez a baleset bekövetkezett

– ezt mondta a bíróságon a szülők felé fordulva a férfi, akinek a kalandparkjában tragikus körülmények között halt meg egy 16 éves fiú. 

A baleset 2020-ban történt Gyöngyösfalun, ahol Zsiga osztálykiránduláson volt. 

A fiú a kötélpályán mászott, amikor a kötelet tartó egyik fa kidőlt és két osztálytársával a mélybe zuhant. A fiú szörnyethalt, egyik barátja pedig maradandó sérüléseket szenvedett

– vázolja a tragikus eset előzményeit a Tények.

Az elhunyt fiú, Zsiga halála mindenkit megrázott a Vas megyei faluban. A kalandpark vezetője és a favizsgáló ellen vádat emeltek. A férfi az előkészítő ülésen arról is beszélt, hogy őket is megviselte a tragikus eset.

A férfi a tragédia után azt nyilatkozta a Tényeknek, hogy mindig szakszerűen jártak el és a fákat is rendszeresen ellenőriztették. Ennek ellentmond az, hogy a tárgyaláson az ügyész a vád ismertetésekor arról is beszélt, hogy a fákat 2016 óta senki sem vizsgálta meg, azt, ami pedig kidőlt, egy évvel a tragédia előtt csonkolták, levágták a lombját.

Az előkészítő ülésen a kalandpark vezetője és a favizsgáló nem ismerte be a bűnösségét, így az ügy tárgyalással folytatódik. A két férfi fejenként akár öt év börtönt is kaphat.

A Tények videóját alább tudja megnézni: 

Az esetről és a legújabb fejleményekről a Vas vármegyei hírportál, a vaol.hu is beszámolt. A cikket IDE kattintva tudja elolvasni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában