Rejtekhely

2023.07.23. 09:12

Elhagyott hotelben bujkált az angyalföldi gyilkos (videó)

A Magyar Nemzet munkatársai megtalálták az angyalföldi gyilkosságot beismerő T. Róbert búvóhelyét. A Hotel Rómainak öt napig volt hívatlan vendége T. Róbert.

MW

Ilyen körülmények között bujkált az angyalföldi gyilkos napokon át

Forrás: A Magyar Nemzet fotója

Tudják, hogy itt fogták el az angyalföldi gyilkost?

 – teszi fel a kérdést a Magyar Nemzet újságírója a romos kerítésen kifelé kapaszkodva a Hotel Római hátsó udvaráról a szomszédos csónakházban szorgoskodóktól. 

Az egypárevezős csónak felbakolva, a sportosan öltözött hölgy és két úr szorgalmasan kezelik titkosnak mondott kenceficével a fejre fordított csónaktestet. Az előző éjszakai esőnek még látható nyomai vannak, tócsák villannak itt-ott, a biciklisek óvatosan kerülgetik. A Római part felébredőben. Egyre többen sétálnak, vannak, akik már meg is mártóztak a szabad strandon. 

Itt voltunk, amikor jöttek a civil ruhás rendőrök. Ők is ott másztak be az udvarra, a kapu melletti romos kerítésen. Valahol hátul bujkált, de nem itt kapták el. Most már jó helyen van

 – mondják az egypárevezős avatott karbantartói. A hölgy hozzáteszi: 

Mi már akkor itt voltunk, amikor a hotel, no meg a Kikötő aranykorát élte. Tudja, akkora élet volt itt. Most meg... Láthatja, hamarosan össze is dőlhet.

A Kikötő nevű étterem és bár híres vendéglátó hely volt egykor, csak úgy, mint a Hotel Római. 

Az egykori MSZMP-, majd MSZP-fészek 2016 óta elhagyatott, de komoly történelme van.

Még az Esti Kurír című politikai napilap kiadójának vállalati üdülőjeként épült az 1920-as évek végén. A Szellemvárosok.blog.hu bejegyzésében olvashatjuk, hogy 1948-ban a Rákosi érában a Szabadság üdülőtelep nevet kapta, az 56-os forradalom után pedig MSZMP Római-parti Sporttelepre nevezték át, és így is működött tovább egészen a rendszerváltozásig.
A Szellemvárosok.blog.hu néhány hónapja körbe is járta az épületet, amiről videót is közzé tettek.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják el!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában