Közlekedés

2024.02.18. 21:06

Érkezik az új tarifarendszer, több pénz marad a zsebünkben (videó)

Hamarosan érkezik az új közlekedési tarifarendszer, amivel több pénz marad majd a zsebünkben, írja a Magyar Nemzet.

MW

Utasok érvényesítik a mobiljegyeiket a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) trolibuszánál az Örs Vezér tere buszvégállomáson

Forrás: MTI

Fotó: Róka László

„Márciusban életbe lép az új tarifarendszer” – emlékeztetett Facebook-oldalán az építési és közlekedési miniszter. Lázár János felhívta a figyelmet, hogy a 14 év alatti gyermekek, a nagycsaládosok és a fogyatékkal élők ezentúl éppúgy díjmentesen utazhatnak, mint a nyugdíjasok. Emellett a 14 és 25 közötti fiatalok ötvenszázalékos kedvezménnyel válthatnak menetjegyet, csakúgy, mint a közalkalmazottak.

Így adunk többet kevesebbért

– mutatott rá a tárcavezető.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Lázár János építési és közlekedési miniszter és Karácsony Gergely főpolgármester januárban megállapodott az új tarifarendszerről, miszerint a Pest vármegyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet márciustól a BKK-járatain is elfogadják. Mindegyik bérletet mindkét fél árusítani fogja, minden értékesítési csatornáján, illetve a Budapest-bérletből, a Pest vármegyei bérletből és az országbérletből származó bevételt, és az ahhoz kapcsolódó menetdíj-kiegészítést – az adott érvényességi terület sajátosságaihoz igazodóan – teljesítményarányosan osztják meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában