Üzemanyaghelyzet

2022.08.16. 14:30

A kormány 18,5 milliárd forintot különített el a kisbenzinkutak támogatására

Még ezen a héten megnyílik az igénylés lehetősége.

20220527 Budapest Benzinár illusztráció Fotó: Máté Krisztián (MK) Metropol

Fotó: Máté Krisztián

A kormány folytatja a kisbenzinkutak támogatását, erre a célra 18,5 milliárd forintot különített el - mondta az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára kedden Budapesten sajtótájékoztatón.

Nobilis Márton hozzátette, 

a támogatási program lebonyolítója még ezen a héten megnyitja az igénylés lehetőségét, a pályázók már augusztusban hozzájuthatnak az újabb támogatáshoz.

A kormány az idén márciusban vezette be a kisbenzinkutak támogatásának programját, amelynek értelmében literenként 20 forint vissza nem térítendő állami támogatást kapnak - emlékeztetett az államtitkár. Jelezte: a támogatás folytatásáról Egri Gábort, a Független Benzinkutak Szövetségének (FBSZ) elnökét is tájékoztatta.

A sajtótájékoztatón jelen volt Egri Gábor, aki a rendezvény végén köszönetet mondott a kormánynak, hogy "meghallották segélykiáltásaikat". Egyúttal elmondta, hogy az FBSZ délután 15 órára közgyűlést hívott össze, hogy az államtitkárral folytatott megbeszéléseiket megvitassák, és kialakítsák álláspontjukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában