Bulvár-celeb

2024.02.01. 06:30

Csecsemőnek kólát? Jól helyretette a magyar orvos az eltévedt apukát

Hígított kólát ad a kislányának egy szülő, a téma kapcsán megszólalt a népszerű doki.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Dr. Novák Hunor csecsemő- és gyermekorvos megdöbbentő bejegyzést tett közzé közösségi oldalán:

A kislányom 11 hónapos és nem issza meg a vizet. Minden étkezés ki van váltva, kivéve a reggelit és a vacsit. Akkor tápszert kap. Sajnos sem a vizet, sem a gyümölcslevet nem issza, ezért Coca-Colát adott neki hígítva a férjem, mondván, kipróbálja, hátha issza. Na, nem sokat: 40 ml kóla és 120 ml víz! Szerintetek ezt szabad? Vagy inkább még ne? A kétévesünk szokott inni, nagyon szereti, nem pörgeti. De egyéves kor alatt nem szívesen adnám. Afelett azért már más, ugye. Mit gondoltok? Ti hogy csináljátok? Mennyi ml vízhez kevertek? Köszönöm szépen

– szól az anyuka bejegyzése, amelynek a képernyőfotóját megosztotta közösségi oldalán dr. Novák Hunor.

Dr. Novák Hunor gyermekorvos 
Fotó: Végh István / Forrás: Bors

Hogy mit gondol minderről a doktor?

„Se 11, se 13, se 24 hónaposnak nem való a kóla. De energiaital sem... Szomjan nem fog halni, elemi ösztön a folyadékbevitel. A gyümölcslé sem szerencsés, nem egészséges, maximum mértékkel, mert minimális rostot tartalmaz, a gyümölcs leve viszont túlzott koncentrációban tartalmazza a »cukros lét«, ami hiába természetes eredetű, a felszívódása egészen más”

– írja a szakember, majd  hozzáteszi:

 „IGYATOK VIZET! – mondta Cristiano Ronaldo 2021-ben, amikor elpakolta az asztalról a kólát. Hazug lennék, ha azt mondanám, én nem szeretem, de hogy kétéves kor alatt kiemelten fontos az egészségtelen ételek-italok kerülése gyermekeknél, az tudományosan igazolt” – idézi az orvost cikkében a Metropol. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában