Önzetlenség

2023.12.07. 14:57

Sztárok is segítik az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját

Közel 200 doboznyi tartósélelmiszert indít útnak a következő napokban a szervezet országos segélyközpontja.

MW

Az élelmiszercsomagok összeállításába segített Mezei Léda és Trokán Anna színésznők, és Szuromi Tímea Masters világ- és Európa bajnok súlyemelő is bekapcsolódott. Mellettük Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója

Forrás: Magyar Ökumenikus Segélyszervezet

Fotó: Fekete Dániel

A segélyszervezethez idén, a nehéz gazdasági körülmények miatt több mint 70 ezer kérés érkezett, egész éves segítségnyújtásának csupán töredéke a most útnak induló mennyiség. Az élelmiszercsomagok összeállításába december 7-én, csütörtökön Mezei Léda és Trokán Anna színésznők, Szuromi Tímea Masters világ és Európa-bajnok súlyemelő is bekapcsolódott. Az első csomagot egy budapesti családhoz el is vitték Gáncs Kristóffal, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatójával. 

Az ünnepi adománycsomagok az ország több pontjára fognak megérkezni: többgyermekes családokhoz, gyermekeiket egyedül nevelő szülőkhöz, létminimum alatt élőkhöz, krízishelyzetbe került családokhoz egyaránt.

A karácsonyra való tekintettel a csomagokba a tartós élelmiszerek mellett olyan ünnepi finomságok is kerülnek ilyenkor, melyeket a családok nem tudnak megengedni maguknak.

A segélyakció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet Adventi Adománygyűjtéséhez. 

A Segélyszervezet ünnepi segélyakcióit és egész éves rászorulókért végzett munkáját a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 500 forinttal lehet támogatni.

Az adventi adománygyűjtésről további részleteket ITT talál!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában