Bulvár-celeb

2023.12.02. 01:01

Gyönyörű! Egy egész falut építettek mézeskalácsból

Édes illatok és ragyogó kreativitás találkozik Geresdlakon, ahol újra megépül a mézeskalácsfalu. December 3-tól látogatható a látványosság.

Forrás: bama.hu

Már az utolsó simításokat végzik az évről évre megújuló mézeskalácsfalun Geresdlakon, ahol az egész települést megmintázzák, bájos figurákkal, kreatív ötletekkel kiegészítve. Lovak, tehenek, fenyőfák és megannyi látványosság tarkítja a településrészeket (Püspöklakot, Geresdet és Kisgeresdet) is elkülönítő illatos makettet. A már elkészült épületek között az ötletgazda, Kettné Schmidt Tímea mesélte el a különleges falu történetét. Elmondta, minden évben új témát jelenítenek meg. Tavaly a falu rendezvényei, a Gőzgombóc Fesztivál, illetve a szüreti mulatság jelent meg. Idén egy Magyarország-térkép is kiegészíti a látványosságot, külön kijelölve rajta a helyi túracsoport által bejárt helyszíneket, sőt, az Országház is kisült a mézes tésztából. 

A kezdeményezés 15 éve indult, eleinte az iskolában, majd a templomokban helyeztek el apró mézeskalácsfalut, ám egyre többen kapcsolódtak be a munkálatokba,

így a Hunyadi utca 21. szám alatti közösségi térbe került a mára kiterjedt méreteket öltő látványosság, mely adventen túl is nagy számban vonzza a látogatókat. 

 

– A sütés november elején kezdődik, rendszeresen összegyűlünk a közösséggel. Néhányan otthon készítik el a saját házuk mását, van, aki méretarányosan

– mesélte Tímea.

A települést domborzatilag is híven tükröző makettben helyet kapott az ukrán menekültek háza, illetve a nagy számban itt élő finnek otthonai - írja a bama.hu

Az idei, újjáépített mézeskalácsfalu december 3-án 17 órakor nyitja meg kapuit a helyi közösségi házban, ahol a helyi gyermekek műsorral készülnek, a plébános pedig megáldja az elkészült alkotást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában