Hamar lebuktak

2023.12.02. 15:00

Eladták a főnökük sertéseit, hogy így egészítsék ki a fizetésüket

Öt disznót tulajdonított el a hat férfi.

MW

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Egy Tiszacsege térségében található sertéstelep képviselője tett bejelentést szeptember 10-én arról, hogy eltűnt tőlük öt sertés – írja a Magyar Nemzet a rendőrségi portál beszámolója alapján.

A rendőrök hamar rájöttek, hogy ott dolgozók is részt vehettek a bűncselekmény elkövetésében.

Utóbb aztán kiderült, hogy a cég egyik alkalmazottja volt az értelmi szerző. Keresett egy vevőt, akit a telephelyre hívott a megbeszélt időpontra, majd szólt öt kollégájának, hogy segítsenek az állatokat felterelni a szállítóra. Elmondta nekik, hogy erről az üzletről a vezetőség nem tud, de biztosította őket arról, hogy mindenki megkapja a fizetséget a közreműködésért.

A vevő megérkezésekor a hitelesség és a pontos elszámolás miatt mind az öt malacot lemérték, majd felterelték az utánfutóra.

Gyanúsítotti kihallgatásán a 47 éves férfi részletes beismerő vallomást tett, azt mondta, hogy a fizetésüket akarta kicsit kiegészíteni.

A rendőrök az állatokat megtalálták és visszaadták a gazdaság tulajdonosának.

Az ötletgazdával és társaival szemben lopás vétség miatt folytatott nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában