Bulvár-celeb

2023.08.24. 16:00

Hoppá! Kozsót körberajongták Spanyolországban, de nem a zenéje miatt

A népszerű előadó régóta hódol szenvedélyének, képeket fest.

MW

Fotó: Huszár Márk

Kozsó csak egy szerény posztban tudatta a követőivel, hogy élete egyik nagy álma vált valóra azzal, hogy bejárhatta a világ egyik legemblematikusabb festőművészének, Dalínak szentelt múzeumot Figueresben, és megszállhatott a nevével fémjelzett hotelben. Az egyedi stílusban alkotó Kozsó nem titkolja, hogy inspirálja őt Dali és Picasso művészete. Az előbbivel pedig egyenesen rokonléleknek is érzi magát - derül ki a Metropol cikkéből.

Régi, dédelgetett vágyamat váltotta valóra a figuresi Dali-múzeum igazgatója azzal, hogy meghívott a kiállításra és lehetővé tette azt is, hogy a szerelmemmel megszálljunk a mellette található szállodában, ahol szintén minden a legendás spanyol festő művészetét idézi. A meghívást egyébként annak köszönhetem, hogy nemrég elküldtem neki azokat a rajzaimat, melyeket az amerikai bebörtönzéseim idején készítettem a hivatalos iratok és jegyzőkönyvek hátuljára

- kezdte Kozsó, akinek igazi úri fogadtatásban volt része Salvador Dalí szülővárosában.

Díszvendég lett

"Korábban is jártam már Figuresben, de akkor nem sikerült szobát foglalnom ebben a szállodában, hiszen hatalmas az érdeklődés az idelátogató turisták körében. Most viszont a múzeum igazgatónője küldetett autót értünk a reptérre, és biztosították számunkra az egyik szobát is.

Sőt találkozhattam a város polgármesterével is. Amint megérkeztünk, engem elkapott az a semmivel össze nem téveszthető, kicsit tébolyult ihletettség, ami arra sarkalt, hogy rajzoljak. Talán ez az, amiben hasonlíthatom magam hozzá.

Dalí is ezer fokon izzott, amikor dolgozott, és én is így élek, legyen szó festésről, zenéről, vagy akár az írásról. Már hazatértünk ugyan, de még most is mámoros állapotban vagyok" – magyarázta Kozsó, aki ígéri, hogy hamarosan láthatjuk majd a Spanyolországban készült alkotásait.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában