Bulvár-celeb

2023.07.04. 09:41

Új hírek érkeztek Varga Csabáról

Visszatért az alaptáborba.

Forrás: Facebook

Fotó: Hazajáró

Múlt vasárnap, elérte a Nanga Parbat csúcsát Varga Csaba: pótlólagos oxigén és serpák igénybevétele nélkül mászott fel a világ 9. legmagasabb csúcsára,  8126 méterre, a Nanga Parbatra pótlólagos oxigén és serpák igénybevétele nélkül.

"Ne feledjük, a csúcs még csak félút, továbbra is küldjük az erőt és imádkozzunk a biztonságos ereszkedésért!" - írta akkor a Hazajáró a Facebook-oldalán.

 

Az expedíció sikeresen zárult, Varga Csaba hétfő este, helyi idő szerint 20:30-kor megérkezett a nagyjából 4200 méteren lévő alaptáborba.

 

"Varga Csaba teljesítette kettős célját: egyrészt a Nagyvárad feliratú magyar nemzeti zászló meglobogtatásával kifejezte a partiumi, nagyváradi magyarok élni akarását, másrészt a világ hetedik és Magyarország első turista szervezete, a Magyarországi Kárpát Egyesület (MKE) 150 éves jubileumára is méltón megemlékezett. Ez a siker az egész magyar nemzet sikere. 

 

Büszkék vagyunk Csabára, hogy "kitűzte" a magyar zászlót a világ 9. legmagasabb hegycsúcsára, bebizonyítva, hogy hittel, akarattal és kitartással a legnehezebb célokat is el lehet érni

 

- olvasható a Hazajáró Facebook-oldalán.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában