Gazdaság

2017.05.09. 05:54

Kövessük a jelzéseket, hiszen bárhová elvezethetnek bennünket! (x)

Napjainkban a kikapcsolódás meghatározó részét képezi életünknek.

Modern világunkban a legtöbb időt a munka veszi el tőlünk, így minden egyes szabadidőt érdemes lehet kihasználni. A jó idő beköszöntével egyre inkább megugranak a túrázások az országban. Számos turistaútvonal található, amelyen végig lehet menni. Az Északi-középhegységben található a Bükk, és a Mátra, amely a kirándulás szerelmeseinek ideális túrahelynek bizonyulhat. A Dunántúl is tartogathat jó helyszíneket mindazok számára, akik nem félnek a kihívásoktól. A túrázást fel lehet fogni akár sportolásként is.

A jó levegő, és a testmozgás hozzájárulhat ahhoz, hogy egy kicsit feltöltődjünk energiával, és kiszakadjunk a szürke hétköznapokból, hiszen a „mókuskerékben” könnyű bennragadni. A sportnak vannak jótékony hatásai, mint például csökkenti a fáradtságérzetet, elősegíti a koncentrációt, és kevésbé támadnak meg bennünket a betegségek. A túrázásra érdemes már otthon felkészülni. Mindesetben kényelmes ruházatot viseljünk, és készítsünk magunknak szendvicset, és szerelkezzünk fel lehetőleg vízzel is.

Általában a turista útvonalakat különböző jelzésekkel illetik, azért hogy a turistákat elvezessék a kívánt célhoz. Nos, kedves olvasó, ha idáig követte a jelzést, akkor most megismerkedhet Bács-Kiskun megye egyik legdinamikusabban fejlődő városával, ami megyeszékhely is egyben. Kecskemét oktatási, kulturális és idegenforgalmi központ is egyben. Itt található a Pallasz Athéné Egyetem, amely korábban Kecskeméti Főiskola néven működött. A volt Főiskola, és a Szolnoki Főiskola integrációjával jött létre az Egyetem. Az intézmény Gazdálkodási Kara Szolnokon működik. A hallgatók körében méltán népszerű a felsőoktatási intézmény, hiszen megadja mindazokat az alapokat, amelyekkel a tanulók el tudnak helyezkedni a munkaerőpiacon.

Manapság a külföldi munkavállalás is elterjedőben van, így az egyetem nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét. Kecskemét a kultúra fellegvárának is tekinthető. A városban megtekinthető Kossuth Lajos szobra, és a Katona József Színház is. Az olvasás is szorosan hozzákapcsolódik a kulturális értékekhez, így el lehet látogatni a Katona József Megyei Könyvtárba is. A gazdaság fontos szerepet játszik a megyeszékhely életében. Az alábbi vállalatok működnek a városban. Pár felsorolásképp: Axon Kábelgyártó Kft, Bosal Autoflex Kft, Gallfood Pulykafeldolgozó Kft, Kefag Erdészeti Zrt, SMG Lökhárítógyártó Kft, és a STI Petőfi Nyomda Kft.

A cégek munkahelyteremtése képesek. Az állások Kecskeméten oldalon bárki megtalálhatja a számára ideális állást. Manapság a szellemi munkák népszerűek az állást keresők körében. El lehet helyezkedni vállalatoknál akár irodai ügyintéző pozícióban is. Az állás betöltéséhez a jelentkezőnek rendelkeznie kell középiskolai vagy felsőfokú végzettséggel. Egyes vállalatok eltérően határozhatják meg az iskolai végzettséget. A leendő alkalmazottnak beszélnie kell legalább egy idegen nyelven társalgási szinten.

A legismertebb nyelv a német, és az angol. A munkáltató további elvárásaiban szerepelhetnek még a következők: a jelentkező felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel rendelkezzen, jó kommunikációs készségek birtokában legyen, továbbá legyen megfelelő munkahelyi tapasztalata is. A tapasztalat előnyt jelenthet minden téren, mert a munkáltatónak nem kell vesződnie a betaníttatással.

A cégek az alábbiakat kínálhatják az állást kereső számára: fix bérezést, fiatalos csapatban történő munkavégzést, és extra juttatásokat is. További álláshirdetések olvashatóak a honlap facebook és twitter oldalán is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!