Gazdaság

2016.11.29. 20:07

Gazdálkodjunk okosan! - Turisztika és gazdaság

Dunaújváros - Gazdálkodjunk okosan! - ezzel a címmel szerveztek vetélkedőt tegnap a DSZC Rudas Közgazdasági Szakgimnáziumában, a hetedik-nyolcadik osztályos diákok részvételével.

Balla Tibor

Ebben az évben a téma a turisztika és a gazdaság volt. A meghívott csapatok közül a nagy múltú vetélkedésbe 11 háromfős vágott bele. A helyi iskolák mellett Nagyvenyim és Dunavecse is képviseltette magát.

A versengés célja, hogy a városi és környékbeli iskolásokat a gazdaságba és a turisztikába bevezessék, de nem titkolt cél az sem, hogy a nyolcadikosoknak megmutassák, nem csak tanulás van a Rudasban, rálátásuk legyen, hogy mi az a közgazdaság, vagy a turizmus.

Most még természetesen mindezt játékos formában teszik. A teszt, a keresztrejtvény és a számolást igénylő gazdasági feladat mellett szituációs gyakorlat is akadt. Igyekeztek életszerű példát adni: a vendég a szállodába késve, taxival érkezik, a gyereke sír és nincs szállása. Ilyenkor a problémamegoldó képesség sokat számít.

A csapatoknak be kellett mutatni a térséget, ahonnan érkeztek, és hoztak jellegzetes ételeket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!