Gazdaság

2006.07.20. 02:28

Fejlesztika városi tejüzemet

Székesfehérvár (bm) - Exportpiacait bővíti az olasz Parmalat, s az új célországokba szánt termékeket a fehérvári tejüzem gyárthatja.

Mórocz Zsolt

Mélykúti Tibor, a fehérvári tejüzemet tulajdonló Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. (ATÉB) ügyvezető igazgatója a napokban fogadta az olasz Parmalat S.p.A. vezetőit, Carlo Prevedini vezérigazgatót és Giuseppe DallAsta beszerzési igazgatót. A megbeszélésen az olasz Parmalat vezetői öt évre szóló együttműködési megállapodást ajánlottak. A hosszú távú elképzelések szerint az EU-hoz a közelmúltban csatlakozott, s a még csatlakozni kívánó országokban a Parmalat márka piaci bevezetését, a kereskedelmi és értékesítési tevékenységet Olaszországból irányítják, s a termékgyártás Székesfehérváron történik - mondta lapunknak a tárgyalásokat követően Mélykúti Tibor. Már megkezdődött a Fehérváron gyártott, hosszú eltarthatóságú UHT-tej Romániába történő kivitele; Fehérvárról nyers tejet jelenleg olasz és albán piacra exportálnak, s e területen nyitni kívánnak Románia, Horvátország, Bulgária és Szlovákia piacai felé is. Ehhez azonban szűkösek a fehérvári tejüzem kapacitásai, ezért várhatóan ősszel logisztikai beruházás kezdődik, amellyel párhuzamosan 25-30 új dolgozót is felvesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!