Gazdaság

2012.06.06. 05:07

Egyre kevesebben vannak

Székesfehérvár – Gyászos helyzetben van a műszaki értelmiség, ez rányomja bélyegét a magyar gazdaságra és közállapotokra is – hangzott el a hazai mérnökség legnagyobb rendezvényén.

Klecska Ernő

A hazai mérnöktársadalom legnagyobb rendezvényének fő célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a műszaki értelmiség szerepére a magyar nemzetgazdaságban. A sorozat június 4-ei, fővárosi programjai után kedden egy új kezdeményezéssel, az Innováció napja programjával – nyitott nap keretében cégbemutatókkal, a hallgatói innováció eredményeivel – várták a műszaki felsőoktatási intézmények, köztük a kezdeményező Óbudai Egyetem Alba Regia Egyetemi Központja is – a volt fehérvári Kandó – az érdeklődőket.



A rendezvény megnyitóján Veress Gábor a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége (MTESZ) elnöke elmondta: egyre kevesebb műszaki értelmiségi, azaz mérnök van az oktatásban, az ipari kutatóintézetek lényegében megszűntek, akadémiai kutatás is alig van, de a törvényhozásban és az államigazgatásban is elvétve találni ilyen szakembert. A mainál komolyabb összefogásra lenne szükség, hiszen a műszaki értelmiség fő szerepe az innováció lenne, s ez nagyon ráférne ma Magyarországra - hangzott el. Az iskolában „Hallgatói innováció – fenntartható fejlődés – alternatív energiaforrások” szlogenű, ingyenesen látogatható nyitott nap várta az érdeklődőket.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!