Gazdaság

2017.08.24. 15:10

Kristálytiszta vizet a Dunába

A papírgyártás során rengeteg vízre van szükség. Éppen ezért is rendkívül fontos, hogy miként kezelik a vállalatok a gyártás után visszamaradó szennyvizet. A Hamburger Hungária ezen a területen is igyekszik az élen járni és jó példával szolgálni más ipari létesítmények számára is.

Hasonlítsák össze a szennyvizet és a tisztított vizet! Nagy a különbség

- Egyáltalán nem mindegy az, hogy egy vállalat milyen hatással van a környezetére. Mi a Hamburger Hungáriánál komolyan vesszük az ismert mondást, mi szerint a Föld nem a miénk, csak kölcsönbe kaptuk az unokáinktól. És itt nem csak arra gondolok, hogy termékeinket kizárólag újrahasznosított, hulladék alapanyagokból állítjuk elő, hanem arra is, hogy a gyártási folyamatok minden lépésénél figyelünk a környezetbarát működésre. Ennek eredményeként nem régen fejeztünk be egy komoly, szennyvíz-kezeléssel összefüggő projektet. Mostantól a gyártás után visszamaradt szennyvizet 95 %-os tisztaságra vagyunk képesek tisztítani.- mondta el Vincze Virág környezetvédelmi vezető.

 

A VÍZTISZTÍTÁSRÓL

A Hamburger Hungáriánál alkalmazott szennyvíztisztítási folyamat kétfázisú: anaerob és aerob. A beérkező szennyvíz először keresztülesik a dobszűrőkön - ez egy előszűrést jelent - aztán átkerül a zárt előtisztítóba, ahol gázt termelnek. Az így előtisztított szennyvíz továbbhalad a nyitott tisztítókba, ahol a levegőztető medencékben történik meg a szerves anyag további oxidációja. Utó ülepítés után a tiszta víz kerül be a Dunába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!