Foci

2011.12.01. 06:26

Bilincsben vitték a Haladás edzőjét a meccsről

A szerdai Videoton-Haladás (1:0) Magyar Kupa mérkőzés után a szombathelyiek trénerét, Aczél Zoltánt bilincsben vitték el a rendőrök a helyszínről. Az edző előállítása összefügg a fogadási csalások ügyében folyó ügyészségi nyomozással.

duol.hu

A www.haladas.hu tudósítója látta, hogy este háromnegyed kilenc előtt pár perccel a Haladás vesztes székesfehérvári Magyar Kupa mérkőzése után Aczél Zoltánt bilincsben szállították el a rendőrök.

Az edző a sajtótájékoztatón már nem jelent meg. Tóth Miklós, a  Haladás ügyvezetője elmondta, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség a bundaüggyel összefüggésben kívánja Aczélt meghallgatni. 

Mint ismert, Aczél Zoltán a többi között a Siófok edzője is volt, s az akkori csapatából jelenleg három futballista, S. L., A. A. és H. G. már eljárás alatt van, több mérkőzés manipulálásának  gyanúja miatt.

A Sóstói Stadionban, a mérkőzés előtt egyébként semmi jele nem mutatkozott a készülő akciónak, viszont a lefújás után, a létesítményt elhagyva már feltűntek a civil rendszámú, a tetejükön villogó, de akkor nem működő kék lámpával ellátott, a belső parkolóban látható Skodák.

Aczél Zoltánt egy fehér rendőrségi Skodával Budapestre szállították, ahol csütörtökön hallgatják majd ki.  A szombathelyi klub megtiltotta a játékosoknak a nyilatkozatot.

Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője a hírt megerősítette: "a nemzetközi fogadási csalásokkal kapcsolatos ügyben szerdán történtek nyomozati lépések, melynek keretében Székesfehérváron a Magyar Kupa-mérkőzést követően történt előállítás, amelynek ugyanakkor nincs köze a találkozóhoz és a két résztvevő csapathoz. Nevet ugyanakkor nem említett.

Hozzátette, csak csütörtökön áll módjában bővebb tájékoztatást adni az előállítással kapcsolatban.


További részletek a vasnepe.hu-n

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!