Foci

2015.07.30. 15:12

DPASE: fontos lenne egy jó rajt

Dunaújváros - A felkészülési mérkőzéseket követően szombaton 17.30 órakor már a bajnoki pontokért küzdhet a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Az első osztályból történő kiesést követően a 2015/2016. évi Merkantil Bank NB II első fordulójában a BFC Siófok otthonában lép pályára a dunaújvárosi együttes. A másodosztály mezőnyének az összetétele alaposan megváltozott a tavalyi szezon óta. Az NB I-be jutott a Vasas és a Békéscsaba. Az NB III-ból pedig a következő újoncok kerültek fel: a Keleti csoportból a Kisvárda, a Közép csoportból a Vác FC, és a Nyugati csoportból a Budaörs. A Kaposvári Rákóczi és a Ceglédi VSE búcsúzott a mezőnytől, de a legjobb kieső helyen végző BFC Siófok azonban a Lombard FC Pápa megszűnéseknek köszönhetően az utolsó pillanatban megmenekült. Goran Kopunovic vezetőedzőnek így csupán bő három hét alatt kellett csapatot építenie. Szombaton délután a DPASE ellen majd kiderült, hogy mennyire járt sikerrel. A dunaújvárosiak BFC Siófok elleni találkozóját Radványi Ádám vezeti, segítői Kepe Arnold és Kulman Tamás lesznek.

A szezon indulásakor folyik a találgatás, hogy mely csapatok küzdenek majd legnagyobb eséllyel az első osztályba jutást jelentő első két helyért. Az egyik ilyen klub a Gyirmót FC Győr lesz, akik az elmúlt évben csak két ponttal maradtak le a dobogó második fokáról. Bizonyára a Mezőkövesd is célként jelöli meg az első osztályba kerülést. A Zalaegerszeg Csank János vezetőedző szerződtetésével jelezte, hogy nekik is komoly szándékai vannak. A Szeged, Szolnok, Sopron hármas is okozhat meglepetést. Természetesen, nem szabad megfeledkeznünk az NB I-től búcsúzó dunaújvárosi együttesről sem.

Az első forduló további mérkőzései: Budaörs Balmazújváros, Szigetszentmiklós Zalaegerszegi TE, FC Ajka Soproni VSE, Soroksár Szolnoki MÁV FC, Kisvárda FC Csákvár, Szeged 2011 Gyirmót FC Győr, Mezőkövesd VÁC FC.

 




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!