Foci

2012.11.08. 22:11

FC Basel - Videoton FC - A bázeliek törlesztettek

Bázel - Negyedik mérkőzését játszotta a Videoton FC labdarúgó-csapata az Európa Liga csoportkörében csütörtökön este. A fehérváriak közel álltak a bravúrhoz Bázelben, de végül 1-0-ra kikaptak.

Bobory Balázs

Nos, ilyen aggressziótól most nem kellett tartania a svájci lakosságnak, bár két hete már egyszer újra csatát nyert a magyar had, igaz, akkor a szent anyaföldön.

Az biztos, hogy nem a magyarok nyilaitól tartottak a bázeliek, mégsem jöttek ki sokan a St. Jakob Park Stadionba. A 42 ezer főt befogadni képes létesítmény félig sem telt meg, így nem volt meglepő, hogy az 500 fehérvári drukker hangja a legtöbbször nagyon erősnek hatott a lelátókon.

Paulo Sousa, modern kori vezér, hadicsellel próbálta rászedni a bázelieket, erős, magas katonákat vezényelt alakzataiba, így kezdhetett Renato Neto Tóth Balázs, Torghelle Sándor pedig Nikolics Nemanja helyén. Az első félidőben a hősök mégsem az ostromlók lettek, Mladen Bozsovics a Vidi kapujában csakúgy, mint két hete, őrületbe kergette a svájci játékosokat. A montenegrói hálóőr előbb Alexander Frei fejesét, majd Streller 4 méteres bólintását, aztán  újra Frei közeli lövését védte földöntúli bravúrral, látszott is a bázeli arcokon a kétségbeesés. Sajnos a fehérvári mezőnyjátékosok nem tudták megbecsülni a labdát, pedig lett volna kontrára alkalom többször is, csak ugye az a fránya pontatlanság. A 0-0 a szünetben mégis a vendégeknek volt jó.

A második félidőben kevesebb lehetősége volt a Bázelnek, de egyértelműen többet támadott. Az első igazi Vidi-helyzetre a 64. percig kellett várni, Gyurcsó beadását Torghelle lőtte kapura, de jobb lett volna, ha hagyja a labdát a mögötte érkező Sándornak, így Sommer védett. A másik oldalon Streller hagyott ki újabb ziccert és a percek múlásával a fehérváriak közelebb kerültek a bravúros pontszerzéshez. Tizenegy perc kellett volna az üdvösséghez, ám Streller lefordult a 16-os vonalán Viníciusról és kilőtte a jobb alsó sarkot, 1-0. Sousa még kettőt cserélt, de fordítani nem tudott a csata menetén.

A bázeliek valamelyest törlesztettek a múlttért, de összesítésben (a G-csoportban is) még mi állunk jobban...

FC Basel 1893-Videoton FC 1-0 (0-0)

Bázel, 15 ezer néző. Vezette: Aranovszkij (Andrejev, Bekker, Bojko, Svetszov) mind ukrán.

Bázel: Sommer 0 - P. Degen 6, Schar 6, Dragovics 6, Steinhöfer 6 - D. Degen 6, Díaz 5, Cabral 5, Stocker 6 - Streller 7, A. Frei 6. Vezetőedző: Murat Yakin.

Videoton: Bozsovics 8 - Brachi 6, Caneira 6, Vinícius 5, Szolnoki 6 - Renato Neto 6, Mitrovics 5 - Gyurcsó 5, Sándor 5, Oliveria 6 - Torghelle 5. Vezetőedző: Paulo Sousa.

Csere: A. Frei helyett Salah (68. perc), Díaz helyett F. Frei (75.), D. Degen helyett Zouga (91.) illetve Torghelle helyett Nikolics N. (71.), Gyurcsó helyett Walter Lee (81.), Sándor helyett Kovács I. (90.)

Sárga lap: D. Degen,Streller illetve Oliveira.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!