Foci

2012.08.23. 20:23

Gól nélküli döntetlent játszott a Videoton Trabzonban

Trabzon - A hajrában még a győzelmet is kiharcolhatta volna a Videoton FC a Trabzonspor otthonában, az Európa Liga rájátszásának első összecsapásán, ám a gól nélküli döntetlen is jó eredmény.

Bobory Balázs

Zúgott, énekelt a tömeg, egyetlen masszává alakult a Hüseyin Avni Aker Stadion népe és fergeteges hangulatot teremtett már a mérkőzés kezdetére. A néhány fehérvári fanatikus torkaszakadtából próbált segíteni a Videotonnak, de természetesen esély sem volt hallatni hangjukat a különleges török atmoszférában.

Ilyenkor jó lehet futballistának lenni és pályára lépni ennyi ember előtt, egy ekkora téttel bíró mérkőzésen...

Hát még milyen szép lehet nyerni, még akkor is, ha történetesen a szurkolók többsége az ellenfélnek drukkol. A Vidi erre készült, korábban bizonyította Pozsonyban és Gentben is, hogy képes idegenben gólt rúgni, Belgiumban nyerni is, a rájátszás első mérkőzésén Trabzonban fontos lett volna olyan eredményt kicsikarni, amely bíztató lehet a jövő heti, fehérvári visszavágóra.

Le a kalappal a Videoton előtt, mivel ez sikerült is.

A fehérváriak gól nélküli döntetlent harcoltak ki a trabzoni pokolban és csak egyetlen dolog miatt lehet hiányérzetünk: ami a korábbi két idegenbeli EL-meccsen  megtörtént, az most nem: rúgott gól nélkül maradt a Vidi. Ez legyen azonban a legnagyobb baj, hiszen a mutatott futball ugyanolyan reménykeltő volt, mint korábban a Gent, vagy a Slovan ellen.

 

Elmaradtak a hatalmas török rohamok a mérkőzés elején, persze többet volt a labda a hazaiaknál, a Vidi elképesztően fegyelmezetten, hiba nélkül védekezett. A Trabzonspor az első félidőben egyetlen helyzetet sem tudott kidolgozni, igaz, a másik oldalon sem volt dolga Recep kapusnak. A fehérváriak az első játékrész hajrájában néhányszor eljutottak lehetőségekig, de  az utolsó passzokba hiba csúszott.

A második félidőben sem változott sok minden, kapuralövést Bozsovicsnak egyszer, Alanzinho kísérleténél kellett védenie. A Vidi becsülettel állta a sarat, még a meccs hajrájában is, amikor a török nyomás erősödött. Sőt, a 75. és a 94. percben Walter Lee lövéseinél Recepnek bravúrokat kellett bemutatnia, meglepetés születhetett volna, ha egyikből gól születik.

A Videoton így is kiválóan helytállt és minden kérdést nyitva hagyott a továbbjutást illetően. Sóstón dől el minden...

Trabzonspor-Videoton FC 0-0
Trabzon, 25 ezer néző. Vezette: Euan Norris, Alan Mulvanny, Graham Chambers (mindhárom skót).
Trabzonspor: Recep 6 - Balci 5, Bamba 6, Kacar 6, Celustka 5 - Zokora 6 - Volkan Sen 6, Coleman 4, Sapara 5 - Adin 5, Altintop 5. Vezetőedző: Senol Günes.
Videoton: Bozsovics 6 - Brachi 6, Caneira 7, Vinícius 7, Stopira 6 - Tóth B. 7, Mitrovics 6 - Walter Lee 6, Sándor 6, Oliveira 6 - Torghelle 6. Vezetőedző: Paulo Sousa.
Cserék: Volkan Sen helyett Yasin 4 (42. p.), Coleman helyett Alanzinho 6 (a szünetben), Kacar helyett Rumlu (74.) illetve Torghelle helyett Nikolics N. (74.), Sándor helyett Renato Neto (80.), Oliveira h. U. Nikolics (87.).
Sárga lap: Caneira, Tóth B., Stopira.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!