Jegyzet

2022.12.02. 09:30

Kétszer lefújt meccs

A vb D csoportjának záró fordulójában rendezték a Tunézia–Franciaország-találkozót, ami lényegében csak az észak-afrikaiak számára volt fontos, hisz’ a franciák már az előző körben bebiztosították továbbjutásukat a legjobb tizenhat közé.

Gróf András

A francia Antoine Griezmann (j2) leshelyzet miatt érvénytelen gólt lõ a katari labdarúgó-világbajnokság harmadik fordulójában, a D csoportban játszott Tunézia-Franciaország mérkõzésen az ar-rajjáni Egyetemvárosi Stadionban 2022. november 30-án.

Fotó: MTI/EPA/Mohamed Meszara

A mérkőzés pikantériája volt, hogy Tunézia egészen 1956-ig Franciaország gyarmata volt. A címvédők erre a találkozóra tulajdonképpen B csapatukkal álltak ki, de természetesen ebben a kezdőben is szerepelt néhány nemzetközileg jegyzett labdarúgó. Az első félidő színvonalára jellemző: a legemlékezetesebb jelenet az volt, amikor a Fradi tunéziai középpályása, Laidouni mutatós kötényt osztott ki a Real Madrid játékosának, Camavingának. A második játékrészben vezetést szerzett Tunézia, így már fontosabb lett a franciáknak. Érkezett is Mbappé, Dembélé, és Griezmann, végül utóbbi a 98. percben ki is egyenlített. 

Az új-zélandi játékvezető megadta a gólt, majd néhány másodperc után lefújta a találkozót. Aztán viszont a VAR jelzésére megnézte, majd érvénytelenítette a találatot. Az egyszer már lefújt meccs így szabadrúgással folytatódott, majd végleg lefújta. A franciák azonban panaszt tettek a FIFA-nál, véleményük szerint nem lehetett volna használni a VAR-t a gól érvényességének megállapítására, miután a játék újraindult. A FIFA és a játékvezető szerencséje, a nem mindennapi közjáték nem befolyásolta a csoport végeredményét. Ne is gondoljunk bele, mekkora botrány lett volna, ha ezen múlik a tunéziaiak kiesése. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!