Adatok és számok

2022.11.28. 09:30

Neuer beérte Cláudio Taffarellt, Niclas Füllkrug pedig Mario Götzét

Íme néhány érdekesség a tegnap este a katari világbajnokság második csoportkörében lejátszott Németország - Spanyolország kapcsán.

R. D. P.

A német Niclas Füllkrug ünnepel, miután gólt szerzett a katari labdarúgó-világbajnokság E csoport második fordulójában játszott Spanyolország-Németország mérkõzésen az al-hori al-Bajt Stadionban 2022. november 27-én. MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

Fotó: MTI/EPA/Rungrodzs Jongrit

A németek kapusa, Manuel Neuer a 18. világbajnoki mérkőzésén lépett pályára, kapusként ez a legtöbb a sorozat történetében – holtversenyben a honfitársával, Sepp Maierrel, valamint a brazilok legendájával, Cláudio Taffarellel.

Hansi Flick 28 éves és 147 napos átlagéletkorú kezdőcsapatot küldött a pályára – ennél idősebb világbajnoki kezdő tizeneggyel utoljára a 2002-es fináléban álltak ki a németek, Brazília ellen.

Németországnak az első félidőben mindössze egyetlen kaput eltaláló lövése akadt – ilyen utoljára a 2014-es döntőben fordult elő a csapattal világbajnokságon, Argentínával szemben.

Mario Götze vb-címet érő gólja (2014) óta Niclas Füllkrug az első német játékos, aki a cserepadról beszállva gólt szerzett világbajnokságon.

A német válogatottal először fordult elő világbajnokságon, hogy két csoportmérkőzés után egyszer sem gyűjtötte be a három pontot. Ennek ellenére még ott lehetnek a kieséses szakaszban.

Sergio Busquets a 15. vb-mérkőzésén játszott, amivel beérte Xavi Hernándezt. Náluk több pályára lépéssel csak Sergio Ramos rendelkezik a spanyolok közül.

Dani Olmo lövését 35 egymást követő passz előzte meg, ami egyelőre a legtöbb a katari világbajnokságon a befejezéssel végződő támadások közül – Jack Grealish Irán elleni gólja szintén 35 átadást követően született.

Álvaro Morata a hatodik játékos, aki két egymást követő világbajnoki mérkőzésen is betalált a cserepadról pályára lépve. Spanyolként az első ebben a tekintetben.

A spanyol válogatott már három gólját is cserejátékosnak köszönheti a tornán, ami először történik meg a csapattal világbajnokságon.

Luis Enrique gárdája már nyolc rúgott gólnál jár Katarban – a spanyolok ugyanennyit szereztek a 2010-es dél-afrikai tornán, amikor világbajnokok lettek.

A 2022-es katari FIFA-világbajnokság további hírei:  

https://www.duol.hu/rovat/foci-vb-2022  

Tippeljen ön is:  

https://www.duol.hu/foci-vb-2022/2022/11/ki-nyeri-a-katari-2022-es-labdarugo-vilagbajnoksagot-szavazzon  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!