Foci-Eb 2021

2021.07.06. 23:22

Southgate: Nyomás az, amit mi annak tartunk

Szerda este Anglia története első Európa-bajnoki döntőjébe juthat be, ha kiejti Dániát. A mérkőzést megelőző napon, kedd este sajtótájékoztatót tartottak az angolok, és Gareth Southgate szövetségi kapitány történelmi jelentőségűnek tüntette fel csapata menetelését.

firo: 29.06.2021, Fuvuball, Soccer: EURO 2021, EM 2020, EURO 202

Forrás: AFP

Fotó: JVORGEN FROMME

„A játékosok készen állnak. Jelentős tapasztalatot szereztek már hasonló helyzetekből. Felkészülésünk nyugodt. Tudjuk, hogy nagyon jó ellenfél ellen lépünk majd pályára, így biztosan egy nagyon szoros és izgalmas meccset játszunk majd” – vázolta az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate, aki azt is elmondta, csapatának várhatóan nem lesznek hiányzói a Dánia elleni elődöntő során.

„Jelenleg mindenki rendelkezésünkre áll. Egy-két ellenőrzést kell még elvégeznünk ma este. A játékrendszer tekintetében azt gondolom, hogy az elmúlt három évben mindig rugalmasak voltunk taktikai megfontolásainkkal: mindig megpróbáljuk az adott ellenfélhez igazítani azt.”

Bár sokan Southgate csapatát tartják esélyesebbnek, az angol kapitány úgy véli, inkább a dánok irányába nagyobb a nyomás.

„Sohasem jártunk még Eb-döntőben, így a nyomás az, amit mi annak tartunk. Ez motiváló dolog és nagy kihívás számunkra. (...) Dánia már nyert Eb-t, így talán rajta még nagyobb is a presszió, hogy megismételje ezt a sikert.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!