Foci-Eb 2021

2021.07.10. 15:22

A „Sarriboy”, aki tökéletes jelképe az olaszok bejárta útnak: Jorginho

Brazíliából indult, s mint oly sok helyi srác, ő is a futballban talált vigaszt az élet problémáira. Már magzatkorában kijelölték az útját, amely bővelkedett buktatókban. Tizenhat évesen majdnem fel is adta az álmot: fiatal tehetségként saját menedzsere lopta meg. Ám folytatta, 20 éves korára pedig, bár igencsak madárcsontú volt, játékintelligenciájával több olasz szakembert is meggyőzött, helye van a Serie A-ban. Maurizio Sarri kezei alatt lépett szintet először, de 2021-ben, Thomas Tuchel londoni kinevezésével is nagyon jól járt. Ő Jorginho.

Forrás: AFP

„Míg a labdához sétáltam óriásinak tűnt a nyomás, aztán vettem egy mély levegőt és ösztönösen tettem, amit tennem kellett” – idézte fel rendkívül higgadt tizenegyesét Jorginho. A tizenegyest, ami Európa-bajnoki finálét ért Olaszországnak. A tizenegyest, amely karrierje során a 41-ből a 35. értékesített kísérlete volt.

De mikor és hogyan lett belőle büntetőspecialista? Egyáltalán mikor nőtte ki magát az olasz válogatott vezérévé?

Ami biztos, Jorginho számára is jól jött a koronavírus miatti halasztás. Míg Frank Lampard irányítása alatt többször is megkérdőjeleződött a helye a Chelsea-ben, addig a tavaszra kinevezett Thomas Tuchel kétszűrős rendszerében N'Golo Kanté egyenrangú partnerévé vált a középpálya közepén. Míg Lampard alatt 19 bajnokin csupán hétszer, addig Tuchellel ugyancsak 19 találkozón 17-szer volt a kezdőcsapat tagja. Az állandó játéklehetőség, no meg az előzetes esélytelenség ellenére elhódított Bajnokok Ligája-siker jót tett az önbizalmának.

S még milyen jót tenne az Eb-trófea magasba emelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!