számok és a logika

2019.06.04. 16:00

Matekfesztivál Móricz-módra

A fesztiválról általában a forró nyár, kedvenc zenei műfajaink, strand és valami jéghideg frissítő jut eszünkbe, legalábbis hamarabb, mint a matematika.

Tóth Alexandra

Sokunk mumusaként emlegetett tantárgy viszont a Móricz Zsigmond Általános Iskolában elérte, hogy egy teljes délutánt szenteljenek neki, ráadásul már másodjára.

A bűvös kockák kirakására tanították egymást

A számok, mértani alakzatok és logika parádéját május 30-án tartották az iskola udvarán, a szervező és ötletgazda pedig idén is Lászlóné Durecz Andrea tanárnő volt, a felsősök részéről pedig Bodonyi Gyöngyi tanárnő vett részt a minifesztiválon. A gyerekek izgatottan vettek részt a különböző feladatokon, amik a matematikától kicsit ódzkodó diákokat közelebb hozta a tantárgyhoz, az eleve reál beállítottságú gyerekeknek pedig kellemes kikapcsolódást nyújtott. Lehetett malmozni, dominózni, Rubik-kockát kirakni vagy éppen jengázni, a felsősök pedig egy igazi csemegével készültek a negyedikeseknek: szabadulószobát rendeztek be, ahol a legkülönfélébb matematika-feladványok megoldásával kellett megtalálniuk a kiutat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában