Vasárnap ünneplik a rácalmási templom 70 éves jubileumát

2019.11.26. 07:00

Hálaadó istentisztelet is lesz

A hét végén pénteken Dinnyés József koncertje volt az evangélikus templomban, aki a 19. század korát idézte megzenésített verseivel „Megújhodás vagy felvilágosodás” címmel.

duol.hu

Vasárnap délben az istentisztelet után pedig megnyitották Udvari Emese és Pentelei-Kovács Klári kerámiakiállítását. Csodálatos gyertyatartók, fali díszek, tányérok, adventi kis házak, keresztek és ékszerek láthatók a templom galériáján. A tárlatmegnyitó előtt első alkalommal hívták kávézni a rendezvényre érkező vendégeket. A folytatásban pedig november 30-án Kisapostagon 10 órakor Kaisler Gitta kiállítását nyitják meg és a hét végén adventi jótékonysági vásár lesz a településen. Advent első vasárnapján 14 órától Rácalmáson az evangélikus-református közös templom felszentelésén a 70 éves jubileumot ünnepelik. A hálaadó istentiszteleten jelen lesz Lupták György evangélikus esperes és a református fiatalok énekelnek majd. Szintén advent első vasárnapján Dunaújvárosban az evangélikus templomban 17 órától ismét Dinnyés Józsefet hallhatják, 18 órától pedig a Városi Vegyeskar koncertje lesz.

Gyönyörű kerámiákat láthattak Fotó: evangélikus templom

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában