Egy életed van – kincs

2019.06.30. 18:00

Csernus Imre nem pazarol többé: borászkodik

Sok-e a 28 ezer, vagy kevés? – teszi fel a kérdést az előadásain dr. Csernus Imre. Nem forintban, hanem napban, mert átlagosan ez a 77 év az, amennyi jut nekünk ezen a földön.

Jakab Klára

Éppen ezért, figyelmeztet a pszichiáter: mindannyiunk legdrágább kincse az idő, és úgy kell élnünk, tudatosan, őszintén és bátran, hogy ebből a 28 ezerből egyetlen napot se pazaroljunk el. Vajon tudatosan élünk, vagy csak sodródunk, és hagyjuk, hogy a dolgok megtörténjenek velünk? Megélünk minden egyes napot, vagy észre sem vesszük, milyen évszak van körülöttünk? Folyton a múlton rágódunk, vagy a jövő miatt aggódunk, és emiatt a jelen kicsúszik a kezünkből? – írja a könyv ajánlója, mintha ajánlani kellene a megvásárlásra… Az Egy életed van című kötet máris az ötven legnépszerűbb olvasmány között szerepel.

Csernus tudja, miről beszél: a bőrén tapasztalta Fotó: libri.hu

Dr. Csernus Imrétől sok mindent tanulhatunk. Kinyitni a szemünket és felismerni, milyen az őszinte, kiteljesedett élet. Nem félni beszélni az érzéseinkről, bevallani, ha hibáztunk, és elfogadni, hogy nem lehetünk tökéletesek. Tanulni a hibáinkból, és mindig a megoldást keresni. És főleg nem másokra mutogatni, hanem vállalni a felelősséget a saját életünkért. Valódi felnőttként élni. Mindenki a saját sorsának a kovácsa – vallja a neves pszichiáter, aki most szokatlan formában, az év tizenkét hónapja köré rendezett gondolatokban osztja meg velünk nézeteit az életről, az emberhez méltó létről és a boldogságról. Csernusnak tucatnyi könyve jelent már meg, az első a Drogma volt, majd A férfi, A nő, A harcos aratott sikert, a Ki nevel a végén? több kiadást megért. Művei bestsellerek, ezeket vagy falja az olvasó, vagy teljesen hidegen hagyja – más opció nem létezik. A Bevállalja? televíziós műsorban megismert pszichiáter szinte a szemünk láttára – és a saját életével! – bizonyítja téziseit, hiszen sztárolt orvosként foglalkozott drogosokkal, sportolókkal, jól menő praxist épített ki, s miután elfogyasztott több élettársat és három feleséget, két éve mindent feladva új asszonyával vidékre költözött, s borászkodik. Mintha bizony ráébredt volna arra, amit könyve címéül adott: Csak egy életed van. Azon kevesek számára, akik ennek nincsenek tudatában, ez a könyv nem mond semmit. Azon kevesek számára, akik tudatában vannak, azok számára viszont nem mond újat. A két réteg között ott a hatalmas tömeg, amely már kapiskál valamit… Nekik íródott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában