jótékonyság

2020.11.10. 11:37

Már 1,3 millió forint gyűlt össze a Jónak lenni jó! kampányban

A közmédia gyűjtése idén az autista gyermekeket és családjaikat támogatja – hangzott el a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című keddi műsorában.

Az adományvonal már él,

a 13616-as számot tárcsázva, vagy a 13616-as számra küldött sms-sel hívásonként és üzenetenként 500 forinttal lehet támogatni az autista gyerekeket és családjaikat segítő Együtt az Autistákért Alapítványt.

Őszi Tamásné, az Autizmus Alapítvány szakmai vezetője a műsorban elmondta, hogy alapítványuknál diagnosztikával, fejlesztéssel, szakemberek képzésével és a szülők támogatásával foglalkoznak.

A szakmai vezető beszélt a különböző életkorokban, különös tekintettel a 15–18 hónapos korban jelentkező jelekről, amelyek autizmusra utalhatnak. Kifejtette, hogy a fejlesztés területei, így a társas viselkedés és társas megértés, a kölcsönös kommunikáció, az önállóság, a rugalmas viselkedés, az autonómia mind nagy kulcsterületek, s ezeken belül tűznek ki az érintett egyénre szabott célokat.

A közmédia Jónak lenni jó! egész napos műsorfolyama december 20-án immár kilencedik alkalommal várja a nézőket és hallgatókat.

A jótékonysági kampány támogatói egy autista gyerekeket és családjukat segítő diagnosztikai és terápiás centrum létrehozásához járulhatnak hozzá.

Ezek is érdekelhetik